Tenis

Anett Kontaveit do prve WTA titule u karijeri pobjedom protiv Vihljanceve u Hertogenboschu

Mihaela Bradovski • nedjelja, 18.06.2017.
Anett Kontaveit do prve WTA titule u karijeri pobjedom protiv Vihljanceve u Hertogenboschu
Foto: EPA

Estonka Anett Kontaveit igra najbolju sezonu u karijeri, a okrunila ju je osvajanjem prve WTA titule u karijeri. Kontaveit je u finalu turnira u Hertogenboschu svladala Nataliju Vihljancevu sa 6:2, 6:3...

Anett Kontaveit i Natalia Vihljanceva borile su se za prvu titulu na WTA Touru u karijeri. Kontaveit je već imala jedan nastup u finalu i to ove godine u Bielu gdje je poražena od Markete Vondroušove dok je Vihljancovoj ovo bio debi u finalu.

Estonka je u završni dvoboj ušla kao favorit i taj status opravdala ja uvjerljivom pobjedom 6:2, 6:3. Ovom finalnom pobjedom nastavila je rast na WTA ljestvici te je došla do 36. mjesta što joj je novi najbolji renking u karijeri. Nikad bolja nije bila niti mlada Ruskinja koja je stigla do 65. mjesta.

U finalnom dvoboju Kontaveit je uzela prvi set sa 6:2 uz dva breaka i spašene tri break lopte u svoja prva dva servis gema, tu je Vihljanceva mogla do prednosti, ali Estonka se izvukla.

Odmah na startu drugog seta Vihljanceva je stigla do prednosti, povela je s 2:0, no nakon što je došla do 3:1, potpuno je pala i do kraja meča uzela je samo četiri poena te upisala poraz 6:2, 6:3.

WTA Hertogenbosch, finale:
Anett Kontaveit (Estonija) - Natalia Vihljanceva (Rusija) 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!