Vodeni sportovi

Hrvatska krenula pobjedom na završnici Svjetske lige u Rusiji

Branimir Korać • utorak, 20.06.2017.
Hrvatska krenula pobjedom na završnici Svjetske lige u Rusiji
Foto: EPA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije dopustila iznenađenje u prvom kolu skupine B Svjetske lige. Na završnom turniru koji se igra u Rusiji svladala je na startu Japan s 13:5...

Hrvatska je pobjednički otvorila nastup na završnom turniru Svjetske lige u Rusiji, prvi protivnik bio je Japan koji, očekivano, nije imao šanse. Izabranici Ivice Tucka rutinski su stigli do pobjede dominacijom tijekom cijelog susreta.

Japan je autsajder skupine i svaki bod puno bi mu značio te će Hrvatskoj u borbi za prvo mjesto u skupini puno važniji biti dvoboji s jačima Australijom i domaćinom Rusijom.

Protiv Japana Hrvatska se vrlo brzo odvojila i stvorila visoku prednost da bi u nastavku susreta samo dodatno povećala prednost i na kraju visoko slavila s 13:5.

U sljedećem kolu Hrvatsku očekuje dvoboj protiv Rusije, 21. lipnja od 19 sati. Rusi tek trebaju odigrati svoj prvi susret, a protivnik će im biti Australija.

Pogotke za Hrvatsku protiv Japana postigli su Petković i Šetka po tri, dva je dodao Joković, a po jedan su postigli Lončar, Buljubašić, Bušlje, Fatović i Garcia.

"Odigrali smo vrlo dobru utakmicu, koncentrirano od početka do kraja, protiv vrlo nezgodne ekipe koja igra specifičan način presinga u obrani. No odlijepili smo se na početku i na kraju postigli laku i uvjerljivu pobjedu. To nam je izuzetno bitno i zbog Svjetskog prvenstva, a i zbog dobrog ulaska u ovaj turnir", istaknuo je izbornik nakon susreta.

Svjetska liga, skupina B, prvo kolo:
Hrvatska - Japan 13:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!