Tenis

Ana Konjuh nakon dvosatne borbe izborila nastup u drugom kolu u Mallorci

Mihaela Bradovski • utorak, 20.06.2017.
Ana Konjuh nakon dvosatne borbe izborila nastup u drugom kolu u Mallorci
Foto: FaH

Uz dosta muke Ana Konjuh izborila je prolaz u drugo kolo WTA turnira u Mallorci. Tunišku kvalifikanticu Ons Jabeur svladala je u tri seta...

106. igračica svijeta Ons Jabeur dosta je namučila Anu Konjuh u prvom kolu turnira u Mallorci. Konjuh je ipak na kraju bila bolja i upisala pobjedu 7:6, 4:6, 6:3 i tako spriječila potencijalno iznenađenje.

Nije bilo jednostavno, Tunižanka je odradila dva dobra meča u kvalifikacijama i pokazala da joj niti ova podloga nije strana dok je Konjuh tražila igru i tek u trećem setu bila je na željenoj razini.

U prvom setu uspjela se vratiti iz breaka zaostatka i odvesti set u 13. igru gdje je potpuno dominirala i s glatkih 7:1 uzela tie-break.

Činilo se da bi tu mogla slomiti otpor Jabeur, ali Tunižanka se nije samo tako predala, ponovno je došla do breaka sredinom drugog seta i ovaj put ga nije ispustila. Konjuh je do kraja seta propustila šest break lopti, od toga njih pet kod 5:4 i morala je u treći set.

I tamo je Jabeur bolje krenula i povela s 3:1 da bi nakon toga Konjuh podigla igru, napravila preokret i s pet uzastopnih osvojenih gemova stigla je do pobjede.

Izborila je tako nastup u drugom kolu gdje još uvijek ne zna protivnicu, a mogla bi igrati protiv povratnice Viktorije Azarenke koja u prvom kolu na drugoj strani ima Risu Ozaki.

WTA Mallorca, prvo kolo:
Ana Konjuh (Hrvatska, 7) - Ons Jabeur (Tunis, Q) 7:6(1), 4:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!