Košarka

D'Angelo Russell preselio u Netse, Ivica Zubac dobio novog suigrača

Petar Jenjić • srijeda, 21.06.2017.
D'Angelo Russell preselio u Netse, Ivica Zubac dobio novog suigrača
Foto: EPA

Kako prenosi The Vertical, dogovorena je razmjena Los Angeles Lakersa i Brooklyn Netsa. Na Istok će tako preseliti D'Angelo Russell i Timofej Mozgov, dok će Lakersi u zamjenu dobiti Brooka Lopeza i 27. pick ovogodišnjeg drafta...

Iako je sezona tek nedavno završila, momčadi su u punom pogonu sa željom postati što konkurentniji sljedeće sezone. Tako je, prema Verticalu, dogovorena razmjena dviju momčadi koje prošle sezone nisu briljirale, Los Angeles Lakersa i Brooklyn Netsa, u kojoj će put New Yorka Timofej Mozgov i D'Angelo Russell, za koje će dobiti Brooka Lopeza i 27. pick ovogodišnjeg drafta.

Tako će prvi puta u karijeri, nakon devet sezona, Brook Lopez napustiti redove Netsa za koje prosječno ubacivao 18.6 koševa uz 7.1 skokova. S obzirom na to da je Lopez u zadnjoj godini ugovora i što su se riješili Mozgova, Lakersima se otvara prostor na salary capu tijekom sljedećeg ljeta.

Netsima će jako puno značiti dolazak Russella, igrača koji vrlo lako može postati nositelj momčadi u narednim godinama i time opravda drugi pick s drafta 2015. godine. Njegovim odlaskom Lakersi su oslobodili prostor za odabir Lonza Balla sljedeći tjedan.

Ivica Zubac je tako dobio novu konkurenciju na centarskoj poziciji, ali i mentora uz kojeg itekako može napredovati tijekom sljedeće sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!