Nogomet

VIDEO: Cristiano Ronaldo presudio Rusima u prilikama siromašnom dvoboju

Petar Jenjić • srijeda, 21.06.2017.
VIDEO: Cristiano Ronaldo presudio Rusima u prilikama siromašnom dvoboju
Foto: EPA

Nogometaši Portugala došli su do prve pobjede na Kupu konfederacija. U prilično nezanimljivoj utakmici svladali su domaćina Rusiju s 1:0 pogotkom Cristiana Ronalda s početka dvoboja...

Druga utakmica na Kupu konfederacija donijela je prvu pobjedu europskim prvacima Portugalcima koji su svladali domaćina Rusiju s minimalnih 1:0. Ovom pobjedom skočili su na prvo mjesto s četiri boda i o večerašnjoj utakmici Novog Zelanda i Meksika ovisi kako će se situacija u skupini A razviti.

Nije to bila pretjerano zanimljiva utakmica, s tek nekoliko ozbiljnijih pokušaja Portugala. Rusija se trudila, posebno u drugom poluvremenu, ali bez ikakvog uspjeha. Odigrali su vrlo slabu utakmicu i u posljednjem dvoboju u skupini protiv Meksika morat će biti puno bolji ako žele proći u polufinale.

Već nakon osam minuta igre Portugal je došao u vodstvo. Raphael Guerreiro je odličnim centaršutom na drugu stativu pronašao Cristiana Ronalda koji glavom matira Igora Akinfejeva. Igrač Real Madrida pokušao je i u 34. minuti kada je lako prošao Viktora Vasina i ušao u kazneni prostor, međutim, ruski vratar obranio je njegov udarac.

Bio je to ujedno i najbolji pokušaj ijedne momčadi u cijelom prvom poluvremenu. Rusija je igrala ispod razine, nije uspijevala doći do ozbiljnije prilike pa tako niti do udarca u okvir gola.

Na otvaranju drugog dijela Portugal je mogao i do drugog pogotka, Cedric je centrirao na Andrea Silvu čiji udarac glavom sjajno brani Akinfejev.

Vidjelo smo nešto bolju igru Rusije u nastavku, ali gosti su uspješno zatvarali sve pokušaje domaće momčadi.

Kup konfederacija, drugo kolo:
Rusija - Portugal 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!