Košarka

Phil Jackson o tradeu Porzingisa: "Slušamo ponude, ali još nismo toliko zainteresirani"

Petar Jenjić • četvrtak, 22.06.2017.
Phil Jackson o tradeu Porzingisa: "Slušamo ponude, ali još nismo toliko zainteresirani"
Foto: EPA

Kristaps Porzingis velika je zvijezda New York Knicksa i špekulacije oko njegovog odlaska iz kluba su pomalo i iznenađujuće, s obzirom na to da se radi o igraču oko kojeg se može graditi budućnost. Predsjednik Phil Jackson kaže kako radi u interesu momčadi i kako nitko nije izuzet mogućnosti tradea...

New York Knicksi jedna su od najspominjanijih NBA franšiza posljednjih dana, a najviše poziva dobiva Phil Jackson koji je potvrdio kako je primio nekoliko ponuda za svoju najveću zvijezdu Kristapsa Porzingisa i nije isključio njegov trade u neku drugu momčad. Mlada latvijska zvijezda nije se pojavila na posljednjem sastanku i sve su glasnije špekulacija kako će otići iz Madison Square Gardena.

"Dobivamo pozive, cijenimo Kristapsa i sve što je učinio za nas, ali kada se ne pojavite na dogovorenom sastanku, svi počinju pričati o odlasku iz kluba. Slušamo ponude, ali još nismo toliko zainteresirani. Koliko god ga voljeli, moramo napraviti ono što je najbolje za momčad", kazao je predsjednik Knicksa.

Teško je objasniti zašto bi se Phil Jackson uopće odlučio na takav potez, s obzirom na to da u svojim redovima ima mladog i talentiranog košarkaša oko kojeg se može graditi čitava franšiza u sljedećim godinama.

"Moramo vidjeti što će nam donijeti budućnost, ali znamo da je poseban igrač."

Jackson je potvrdio kako su razgovarali sa svim momčadima koje imaju prvih pet pickova na draftu, pokušavajući dobiti i pravo izbora i mladog igrača za Porzingisa. Posebno se ističe onaj s Phoenix Sunsima o razmjeni koja uključuje četvrti pick s drafta, dok se po nekim izvorima u tradeove uključuju hrvatski košarkaš Dragan Bender i Marquese Chriss. Međutim, sve je na razini špekulacija i gotovo neostvarivo.

"Mislim da nisam imao igrača u 25 godina treniranja da je preskočio dogovoreni završni sastanak. Znam da se mnogima događalo, ali ne i meni. To je šansa da se igrač izrazi i kaže što misli. Imao sam dobar odnos s Kristapsom posljednje dvije godine pa me nedolazak iznenadio", zaključio je Jackson, očito zaboravljajući kako je Shaquille O'Neal preskočio sastanak 2004. godine kada je i napustio redove Los Angeles Lakersa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik22.06.2017. u 20:20
    Propala franšiza, bolje mu je da ovako isprovocira odlazak.
    raz_bojnik