Rukomet

Hrvatski seniori u četvrtfinalu Europskog prvenstva u rukometu na pijesku

Sportnet • petak, 23.06.2017.
Hrvatski seniori u četvrtfinalu Europskog prvenstva u rukometu na pijesku

Odlični hrvatski reprezentativci u rukometu na pijesku uvjerljivo su izborili prolazak u četvrtfinale u kojem će sutra, 24. lipnja, odmjeriti snage s Norveškom u 11 sati.

U prvoj današnjoj utakmici punoj atraktivnih poteza na pijesku, hrvatski seniori su bili bolji od reprezentacije Rusije s 2:0 u setovima (15:21, 16:27). Valentino Valentaković je imao odličan postotak postignutih golova piruetom: “Bili smo sto posto skoncentrirani, naša igra brza i dinamična, dobra i čvrsta obrana. Sve što smo se dogovorili smo ostvarili. Imamo još jednu utakmicu danas protiv Mađara za koje sam čuo da nemaju niti jedan poraz i idemo to prekinuti“.

Valentakovićeva predviđanja su se i ostvarila, odnosno dosad neporaženi Mađari su izgubili utakmicu s 2:0 u setovima (20:21, 24:30).

Hrvatske reprezentativke su u prvoj današnjoj utakmici odmjerile snage s Dankinjama koje su bile bolje s 2:0 u setovima (22:16, 19:14). “Ima nas ozlijeđenih u ekipi, ali svejedno mislim da možemo i moramo bolje. Svakako, treba nam pobjeda u popodnevnoj utakmici protiv Poljske“, rekla je igračica Lucija Peraica.

Na ovom Prvenstvu, seniorke su naviknule publiku na borbene i neizvjesne utakmice koje uglavnom završavaju u raspucavanju. U posljednjoj današnjoj utakmici, djevojke su ostavile srce na terenu, ali na kraju su upisale poraz od poljske reprezentacije (16:18, 16:13, 7:6). “Nažalost, u ovoj odlučujućoj utakmici se opet pokazalo da moramo osvojiti dva seta jer u raspucavanjima se nikad ne zna. lopta se odbije od stative ili pijeska van gola. Nadam se da ćemo se uspjeti izvući, Prvenstvo treba završiti i osvojiti utakmice do kraja“, poručila je hrvatska reprezentativka Josipa Grebenar.

Momčadi koje će igrati u sutrašnjem četvrtfinalu su Hrvatska, Norveška, Rusija, Španjolska, Švedska, Mađarska i Danska, dok će u ženskoj konkurenciji nastupiti Nizozemska, Poljska, Grčka, Danska, Francuska, Španjolska, Norveška i Rusija. Polufinalne utakmice su na rasporedu sutra, u poslijepodnevnim terminima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!