Nogomet

VIDEO: Portugal rutinskom pobjedom do prolaska u polufinale

Petar Jenjić • subota, 24.06.2017.
VIDEO: Portugal rutinskom pobjedom do prolaska u polufinale
Foto: EPA

Nogometaši Portugala upisali su rutinsku 4:0 pobjedu protiv Novog Zelanda čime su osigurali prolazak u polufinale Kupa konfederacija. Već su na poluvremenu imali dva pogotka prednosti, da bi u nastavku susreta s još dva gola osigurali pitanje pobjednika...

Bez obzira na ishod utakmice Rusije i Meksika, nogometaši Portugala željeli su doći do pobjede protiv najlošije momčadi skupine, Novog Zelanda, kako ne bi zakomplicirali prolazak u polufinale.

Aktualni europski prvaci nisu imali prevelikih problema u današnjoj utakmici, s po dva pogotka u prvom i drugom poluvremenu riješili su pitanje pobjednika i kao prvoplasirana momčad skupine proslavili prolazak među najbolje četiri.

Portugalci su vrlo blizu pogotka bili u 26. minuti kada je pokušaj Cristiana Ronalda završio na gredi. Ipak, šest minuta kasnije napadač madridskog Reala upisao se u strijelce. Tom Doyle je u kaznenom prostoru povukao Danila, a sudac je dosudio najstrožu kaznu koju je Ronaldo bez poteškoća realizirao.

U 37. minuti Portugal je podebljao vodstvo, Ricardo Quaresma je sjajno proigrao Eliseua na lijevom krilu koji je utrčao u kazneni prostor i odigrao na peterac za Bernarda Silvu koji matira protivničkog vratara.

Mogli su prvaci Oceanije smanjiti zaostatak u 58. minuti, ali je pokušaj Chrisa Wooda s crte očistio Bruno Alves. Nakon dvije solidne prilike, Portugal je postigao treći pogodak čime je odbacio sve sumnje o pobjedi u današnjoj utakmici. Strijelac je u 80. minuti bio Andre Silva.

Konačan rezultat aktualni europski prvaci postavili su u prvoj minuti sudačke nadoknade, a lijep pogodak je postigao Nani.

Protivnika u polufinalu saznat će sutra kada se igraju preostale dvije utakmice skupine B. Njemačka će igrati protiv Kameruna, dok će Čile odmjeriti snage s Australijom.


New Zealand 0-4 Portugal | All Goals and Full... by wc2018

Kup konfederacija, treće kolo:
Novi Zeland - Portugal 0:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!