Automoto

Ricciardo slavio u dramatičnoj utrci u Azerbajdžanu, Bottas u zadnjim metrima do drugog mjesta

Branimir Korać • nedjelja, 25.06.2017.
Ricciardo slavio u dramatičnoj utrci u Azerbajdžanu, Bottas u zadnjim metrima do drugog mjesta
Foto: EPA

Svakako jedna od najsadržajnijih utrka posljednjih godina odrađena je u Azerbajdžanu. U konačnici najviše razloga za zadovoljstvo imao je Daniel Ricciardo koji je stigao do pobjede...

Ljubitelji Formule 1 posljednjih godina nisu imali previše utrka u kojima su mogli istinski uživati u uzbuđenjima na stazi. Sve se svodilo na taktike, razlike u bolidima, međutim današnja utrka u Azerbajdžanu nije bila na tom tragu. Drama do posljednjih metara, brojna uzbuđenja tijekom utrke i na kraju neočekivani pobjednik Daniel Ricciardo.

Sve su oči i ovdje bile usmjerene prema Lewisu Hamiltonu i Sebastianu Vettelu, a upravo oni zakuhali su incident koji je značajno utjecao na konačan ishod utrke. Hamilton je bio prvi, kontrolirao je utrku od prvog kruga, sve do 20. kada je došlo do tog bliskog kontakta.

Na stazi je bio sigurnosni automobil, Hamilton je držao prvu poziciju, Vettel odmah iza njega. Britanac je u jednom trenutku zakočio, Vettel se zabio u njega i obojica su se našli u problemima. Naravno, kako to obično bude, optuživali su jedan drugog za incident, a u konačnici Vettel je bio taj koji je bio kažnjen sa zaustavljanjem u boksu.

U 22. krugu utrka je zaustavljena kako bi se staza očistila od silnih ostataka bolida koji su prouzročili probleme vozačima. Prekid je potrajao više od 20 minuta, dovoljno da se vozači "ohlade", pregledaju bolide i pripreme za nastavak.

Hamilton je nastavio kao vodeći, ali morao je u boks zbog bizarnog problema sa sigurnosnim naslonom za glavu koji se odvojio i nije dobro držao, no osim što je on morao u boks na polovici utrke, morao je i Vettel zbog kazne te su obojica izgubili vodeće pozicije.

Omogućilo je to Ricciardu da dođe do vodeće pozicije i iskontrolira ovu ludu utrku do kraja iako je krenuo s tek desetog mjesta. Kao šlag na tortu ovog zanimljivog poslijepodneva došlo je prestizanje Valtterija Bottasa na samom kraju koji je u posljednjim metrima prošao ispred Lancea Strolla na drugo mjesto. Iza njih na četvrtom mjestu završio je Vettel dok je Hamilton bio peti, a u bodovima bio je i Fernando Alonso na devetom mjestu.

VN Azerbajdžana:
1. Daniel Ricciardo (Red Bull)
2. Valtteri Bottas (Mercedes) +3.904
3. Lance Stroll (Williams) +4.009
4. Sebastian Vettel (Ferrari) +5.976
5. Lewis Hamilton (Mercedes) +6.188
6. Esteban Ocon (Force India) +30.298
7. Kevin Magnussen (Haas) +41.753
8. Carlos Sainz (Toro Rosso) +49.400
9. Fernando Alonso (McLaren) +59.551
10. Pascal Wehrlein (Sauber) +1:29.093

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10826.06.2017. u 15:03
    uvijek sam volio Seba, ali u poslijednije vrijeme je sve ludi. Stalno se zali, a on je taj koji odgurava druge. Ovo jucer je bilo degutantno, cak se ne bi cudio da su sake letile nakon utrke. Cak se Hamiltona ne moze optuziti da je to namjerno napravio jer je cisto najavio pola runde prije... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik25.06.2017. u 20:16
    Treba napisati da je švaba kažnjen zbog namjernog zalijetanja u bolid Hamiltona nakon prvog kontakta!
    Obrisan korisnik