Tenis

Matija Pecotić zaključio nastup u Wimbledonu porazom od Japanca

Petar Jenjić • ponedjeljak, 26.06.2017.
Matija Pecotić zaključio nastup u Wimbledonu porazom od Japanca

Tatsuma Ito bio je prevelika prepreka za Matiju Pecotića u prvom kolu kvalifikacija za Wimbledon. Japanski tenisač slavio je glatko u dva seta sa 6:2, 6:2...

Nije se dugo zadržao Matija Pecotić u glavnom gradu Ujedinjenog Kraljevstva, hrvatski tenisač izgubio je susret prvog kola kvalifikacija za Wimbledon od Japanca Tatsume Ita. Gotovo 300 mjesta bolje rangirani tenisač slavio je lako u dva seta i izborio nastup u drugom kolu.

Japanski tenisač ove sezone nije imao previše uspjeha na Grand Slamovima, tek je u kvalifikacijama za Australian Open uspio proći prvo kolo, dok je na Roland Garrosu zastao na prvoj prepreci. S druge strane Pecotić je igrao solidno u kvalifikacijama u Parizu, ali se već nakon prvog dana morao oprostiti od mogućeg plasmana u glavni ždrijeb Wimbledona.

U četvrtom gemu Pecotić je imao dvije break lopte, ali ih nije uspio iskoristiti. Tada je posustao i na servisu, japanski tenisač je napravio dva breaka za glatko dobivanje prvog seta.

Isti scenarij se dogodio i u drugom setu, Ito je ponovno dva puta oduzeo servis hrvatskom tenisaču i mirno priveo meč prema kraju.

U drugom kolu kvalifikacija igrat će protiv boljeg iz dvoboja Austrijanca Jurgena Melzera i Australca Alexa De Minaura.

Wimbledon, prvo kolo kvalifikacija:
Tatsuma Ito - Matija Pecotić 6:2, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!