Nogomet

VIDEO: Njemačka boljim izvođenjem penala do finala Europskog prvenstva do 21 godine

Mihaela Bradovski • utorak, 27.06.2017.
VIDEO: Njemačka boljim izvođenjem penala do finala Europskog prvenstva do 21 godine
Foto: EPA

Prvi finalist Europskog prvenstva do 21 godine je Njemačka. Mora se priznati zasluženo iako je tek boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminirala vječitog rivala Englesku...

S velikim nadanjima i Englezi i Nijemci ušli su u polufinalni dvoboj Europskog prvenstva do 21 godine, Njemačka je bila blagi favorit i pokazala je na travnjaku da više zaslužuje odlazak u finale. Englezi su izborili produžetke i izdržali do jedanaesteraca, ali oni su se još jednom pokazali kobnima za njih.

Englezi su čak dobro ušli u utakmicu i u početku bili su opasniji te su trebali rano do vodstva. Odličnu priliku u osmoj minuti propustio je Chalobah koji je pucao preko gola nakon ubačaja Ward-Prowsea da bi deset minuta kasnije i Abraham loše pucao glavom iz sjajne pozicije.

Nakon toga Njemačka potpuno preuzima kontrolu na travnjaku, počinje stvarati prilike i u 34. minuti dolazi do vodstva. Lijepa akcija i u konačnici lopta u 16 metara za Toljana koji vraća u sredinu gdje je Davie Selke, a on glavom pogađa u nebranjeni dio mreže.

Imala je Njemačka dvije dobre prilike za povećanje vodstva i umjesto da gotovo riješi pitanje prolaza u finale, na početku drugog dijela već je bila u zaostatku.

Prvo je u 41. minuti Gray poravnao na 1:1 nakon gužve i odbijanja lopte pred njemačkim vratima, a onda u 50. minuti Abraham iz blizine zabija za 2:1.

Novo poravnanje došlo je u 70. minuti kada je Platte kod kornera pobjegao Holgateu i lijepim udarcem glavom zatresao mrežu za poravnanje.

Pravo je čudo kako je Engleska izdržala do penala bez novog primljenog pogotka, loše je stajala na terenu, Njemačka je potpuno dominirala, ali nije uspjela i treći put svladati Pickforda.

Prilikom izvođenja penala u drugoj seriji Gebhardt nije nadmudrio Pickforda, ali odmah nakon toga obranjen je i udarac Abrahama. Sve do pete serije svi su bili precizni, a onda promašuje Redmond i Njemačka odlazi u finale. 4:3 u penalima nakon što je 2:2 završio dvoboj u 120 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!