Nogomet

VIDEO: Claudio Bravo obranio tri penala u raspucavanju i uveo Čile u finale

Petar Jenjić • srijeda, 28.06.2017.
VIDEO: Claudio Bravo obranio tri penala u raspucavanju i uveo Čile u finale
Foto: EPA

Nogometaši Čilea prvi su finalisti Kupa konfederacija, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedili su Portugal s ukupnih 3:0. Junak je bio Claudio Bravo koji je obranio sva tri suparnička penala...

Odlični Claudio Bravo uveo je Čile u finale Kupa konfederacija, obranivši u raspucavanju sva tri penala Portugala. Njegovi su suigrači bili precizni i s ukupnih 3:0 stigli na korak do titule.

Nakon zanimljivih 90 minuta utakmica je ušla u produžetke, u kojima je Čile bio puno bliže pogotku. U 113. minuti nije mu dosuđen vrlo dvojben prekršaj u portugalskom kaznenom prostoru, da bi šest minuta kasnije u razmaku od nekoliko sekundi pogodio stativu i gredu. Ipak, ukazao se spomenuti Bravo i odličnim obranama osigurao pobjedu Čileancima.

Vrlo dobro otvaranje Portugala i visok pritisak mogla je prekinuti velika prilika Čilea gotovo iz ničega. Alexis Sanchez progurao je loptu prema Eduardo Vargasu koji je sam istrčao pred Ruija Patricija, ali je portugalski vratar obranio njegov pokušaj.

Minutu kasnije na drugoj je strani Portugal bio u još boljoj poziciji, preciznije Andre Silva koji je na pet metara primio odličan ubačaj Cristiana Ronalda, ali je slabo reagirao i pucao posred suparničkog vratara. Ipak, nakon odličnog otvaranja utakmice momčadi su se primirile pa u nastavku prvog poluvremena prevelikih prilika nije bilo.

Napadač Real Madrida našao se u prilici u 59. minuti kada je utrčao u kazneni prostor i pucao iskosa, ali je Claudio Bravo obranio njegov pokušaj. Nijedna momčad nije preuzela inicijativu pa je utakmica otišla u produžetke.

Vrlo sumnjiva situacija odvila se u portugalskom kaznenom prostoru u 113. minuti kada je Jose Fonte srušio Francesca Silvu, ali se sudac nije oglasio. Kada su se već momčadi mogle početi pripremati za izvođenje jedanaesteraca, Čile je imao veliku priliku i jako puno nesreće. Arturo Vidal je sjajno opalio s ruba kaznenog prostora, lopta je pogodila stativu i odbila se do Francesca Silve koji iz odbijanca pogađa gredu.

Južnoamerikanci su puno bolje izvodili penale, a Claudio Bravo je bio vrlo raspoložen. Čileanski vratar obranio je udarce Ricarda Quaresme, Joaoa Moutinha i Nanija, njegovi suigrači su bili sigurni pa su mogli početi slaviti teško izborenu pobjedu.


All Penalties & Goals HD - Portugal 0-3 Chile... by magicstarr1

Kup konfederacija, polufinale:
Portugal - Čile 0:3* (nakon penala)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!