Košarka

Pau Gasol: "Na svakom natjecanju se trebate žrtvovati kao da vam je zadnje"

Petar Jenjić • četvrtak, 29.06.2017.
Pau Gasol: "Na svakom natjecanju se trebate žrtvovati kao da vam je zadnje"
Foto: EPA

Želja Paua Gasola igrati za reprezentaciju nikada nije bila upitna pa tako niti za predstojeći Eurobasket. Španjolski centar se nada kako bi mogli ponoviti sličan rezultat kao i na prošlom turniru jer je cilj, kao i uvijek, osvajati medalje...

Dan nakon što je španjolski košarkaški savez objavio spisak igrača za predstojeći Eurobasket, oglasio se njihov najbolji igrač i trenutni član San Antonio Spursa Pau Gasol.

U jako dobrom sjećanju je Gasolov nastup na Eurobasketu 2015. kada je predvodio svoju reprezentaciju do naslova i uvjerljivo uzeo individualnu titulu najboljeg igrača turnira. Gasol se nada kako nešto slično mogu ponoviti i ovog puta te obraniti titulu.

"Svaki turnir mogao bi vam biti zadnji i uvijek se morate žrtvovati kao da stvarno i jest. Mogu reći da ću nastupiti na Eurobasketu s istom željom kao i kroz cijelu karijeru. Još ćemo vidjeti hoću li igrati na Svjetskom prvenstvu 2019. godine. Cilj je natjecati se, osvajati naslove i donositi uspjeh momčadi", kazao je Gasol u razgovoru s novinarima.

Španjolski centar se dotaknuo i trenutne situacije sa Spursima: "Momčad je jedna od najboljih u ligi, prva godina protekla je u prilagodbi i učenju te sam siguran da mogu napraviti još jedan korak više u budućnosti."

Podsjetimo, Španjolska igra u skupini C s Hrvatskom, Češkom, Crnom Gorom, Mađarskom i domaćinom Rumunjskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!