Tenis

Odmornija Pliškova u dva seta do titule u Eastbourneu

Dario Dodić • subota, 01.07.2017.
Odmornija Pliškova u dva seta do titule u Eastbourneu
Foto: EPA

Češka tenisačica Karolina Pliškova osvojila je WTA turnir u Eastbourneu. U finalu je treća nositeljica u dva seta svladala dansku tenisačicu Caroline Wozniacki...

Treća nositeljica WTA turnira u Eastbourneu, Čehinja Karolina Pliškova u sat i 20 minuta igre došla je do devete titule u karijeri. U finalu je sa 6:4, 6:4 svladala Dankinju Caroline Wozniacki, inače šestu igračicu svijeta i šestu nositeljicu turnira.

Titula na travi Eastbournea bit će sjajan podstrek za Čehinju uoči početka travnatog Grand slama, Wimbledona.

Pliškova je bila svježija i odmornija nakon što nije morala igrati polufinalni meč protiv Johanne Konte, što se i vidjelo u finalu protiv Wozniacki. Podsjetimo, Konta je predala polufinale Pliškovoj nakon što se ozlijedila u četvrtfinalu. S druge strane, Wozniacki se pošteno u tri seta namučila protiv Britanke Heather Watson.

Wozniacki niti jednom u prvom setu nije ugrozila servis Čehinje, dok je Pliškova svoju jedinu break-priliku pretvorila u seta vrijedan break, u petoj igri oduzela je servis Dankinji i kasnije sjajno odservirala za 6:4 i 1-0 u setovima.

U drugom je setu Dankinja imala idealnu priliku za povratak u meč, u maratonskoj šestoj igri imala je čak četiri break-lopte, ali nije uspjela iskoristiti nijednu. Pliškova je, pak, u devetoj igri iz trećeg pokušaja došla do breaka u drugom setu, da bi u desetoj igri iskoristila treću meč-loptu i došla do tek druge pobjede u šestom ogledu s Wozniacki.

WTA Eastbourne, finale:
Karolina Pliškova (ČEŠ, 3) - Caroline Wozniacki (DAN, 6) 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!