Tenis

Čilić: "Cilj ostaje isti, a to je Top 5 na kraju sezone"

Branimir Korać • subota, 01.07.2017.
Čilić: "Cilj ostaje isti, a to je Top 5 na kraju sezone"
Foto: EPA

Marin Čilić uoči Wimbledona vrlo je zadovoljan svojom formom i nada se dobrom nastupu. Prvi protivnik nije nimalo lagan, ali Čilić je ipak taj koji u susret ulazi sa statusom favorita...

Favoriti za osvajanje Wimbledona ostaju isti, Roger Federer nekako se izdvaja s obzirom na tradicionalno sjajne igre u Wimbledonu, ali i ove sezone. Čilić smatra kako je u toj kategoriji i standardno društvo onih iz vrha.

"U toj grupi je više igrača koji su u mogućnosti napraviti nešto veliko, Roger je stvarno u sjajnoj formi, ponovno je osvojio turnir u Halleu, na travi se osjeća sjajno i mora ga se staviti u uzak krug favorita. Ne smijemo zaboraviti niti Murrayja koji uvijek igra odlično kod kuće, također i Đokovića koji je sigurno vrlo motiviran, ali i Nadala koji igra fenomenalno."

Prvo kolo moglo mu je donijeti i jednostavnijeg protivnika, Marin ne očekuje lagan posao, ali vjeruje u svoju dobru formu.

"Igrao sam s Kohlschreiberom dosta puta, dobivao sam i gubio i svakako je jedan od težih ždrijebova za prvo kolo Wimbledona. Ove godine mu je renking malo pao, ali na meni je da nastavim sjajnu formu iako znamo svi da su ti prvi mečevi uvijek jako teški dok se ne aklimatiziramo na uvjete i osjećaj na terenu. Međutim nadam se da će mi ova dva turnira na travi pomoći u zadržavanju visoke forme."

Dobrim igrama vratio je status šestog igrača svijeta, a to nije nešto na čemu misli stati.

"Dobar je osjećaj ponovno biti šesti igrač svijeta, to je sve zahvaljujući sjajnim igrama i rezultatima posljednjih nekoliko mjeseci. Od sebe tražim daljnji napredak i cilj za kraj godine ostaje isti, a to je ulazak u Top 5. Mislim da imam veliku priliku za to, ali moram nastaviti igrati na ovako visokoj razini iz tjedna u tjedan."

Jedan od razloga boljih nastupa od početka zemljane sezone je i promjena u načinu treninga te pripremama za mečeve.

"Od početka zemljane sezone promijenili smo način treninga i ubacili neke nove stvari u program i mislim da mi je to puno pomoglo u pripremama za mečeve. Tijekom mečeva više ne osciliram toliko i to mi daje veliko samopouzdanje. Razina igre mi je solidna, a posljednjih nekoliko tjedana i iznad prosjeka."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.07.2017. u 19:21
    Izgleda da je Cilic nesto popravio svoju bolnu tocku: samopouzdanje; u tom slucaju ga mozemo vidjeti u TOP 5 krajem sezone :)
    Obrisan korisnik