Košarka

Ibaka dobio 65 milijuna dolara za tri godine, novi klubovi za Gibsona i Meeksa

Branimir Korać • nedjelja, 02.07.2017.
Ibaka dobio 65 milijuna dolara za tri godine, novi klubovi za Gibsona i Meeksa
Foto: EPA

Nastavljaju se aktivnosti na NBA tržnici, nove ugovore dobili su Serge Ibaka, Jodie Meeks i Taj Gibson. Ibaka ostaje u Toronto Raptorsima dok su Gibson i Meeks promijenili sredinu...

Serge Ibaka i sljedeće sezone nosit će dres Toronto Raptorsa. Ibaka je dogovorio s Raptorsima novi trogodišnji ugovor prema tvrdnjama ESPN-a u visini od 65 milijuna dolara.

Ibaka je u Raptorse došao prošle sezone kada je stigao u razmjeni iz Orlanda za Terrencea Rossa, a od dolaska bilježio je u prosjeku 14.2 poena uz 6.8 skokova.

S Ibakom Raptorsi su eliminirali Milwaukee Buckse na startu doigravanja, međutim nisu uspjeli izbaciti i Cleveland Cavalierse iako je Ibaka upravo protiv Cavsa igrao vrlo kvalitetno.

Inače, Ibaka je upravo ovog vikenda reagirao na brojne insinuacije o netočnoj godini rođenja afričkih sportaša uključujući i njega.

"Rođen sam u glavnom gradu Konga, Brazzavilleu, koji ima više od milijun stanovnika, bolnice, administraciju i sve moguće registre. Tužan sam što ljudi mogu pročitati takve insinuacije i iz toga stvarati netočno mišljenje", istaknuo je Ibaka.

Tom Thibodeau doveo je Taja Gibsona u Minnesotu nakon što su zajedno surađivali u Chicago Bullsima. Thibodeau je Bullse napustio prije Gibsona koji je prošle sezone mijenjan u Oklahoma City Thunder.

Prema tvrdnjama Yahoo! Sportsa Gibson će staviti potpis na dvogodišnji ugovor vrijedan 28 milijuna dolara. U Thunderu je ubacivao prosječno 10.8 poena uz 6.2 skoka po susretu.

Gibson je odlično obrambeno rješenje za Timberwolvese i upravo iz tog razloga Thibodeau ga je i doveo.

Novu sredinu pronašao je i Jodie Meeks koji će sljedeće sezone nositi dres Washington Wizardsa. Meeks će za dvogodišnji ugovor dobiti oko sedam milijuna dolara, a ostaje za vidjeti kakav će to imati utjecaj na budućnost Bojana Bogdanovića.

Bogdanović je ograničeni slobodni igrač, nije tajna da ga u svojim redovima žele Sacramento Kingsi, Denver Nuggetsi i Atlanta Hawksi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!