Tenis

Mirjana Lučić-Baroni prokockala veliko vodstvo i meč loptu protiv Carine Witthoeft

Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.07.2017.
Mirjana Lučić-Baroni prokockala veliko vodstvo i meč loptu protiv Carine Witthoeft
Foto: EPA

Veliku šansu propustila je Mirjana Lučić-Baroni u prvom kolu Wimbledona. Bolja je od nje u tri seta bila Carina Witthoeft nakon što je hrvatska tenisačica imala vodstvo 5:0 i jednu meč loptu...

Do pobjede na startu Wimbledona stigla je njemačka predstavnica Carine Witthoeft koja je u tri seta bila bolja od Mirjane Lučić-Baroni. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda Witthoeft.

Teško je povjerovati što je Lučić uspjela prokockati. Hrvatska tenisačica imala je vodstvo 5:0 u trećem setu i jednu meč loptu, međutim, Njemica je uspjela nadoknaditi zaostatak, napraviti preokret i s 8:6 doći do pobjede.

Svoju prvu i jednu priliku za break Lučić je imala u trećem gemu, ali ju nije iskoristila. Nekoliko minuta kasnije, u vrlo dugačkom gameu s pet izjednačenja i tri break lopte, njemačka je tenisačica oduzela servis i bez većih poteškoća zaključila prvi set u svoju korist.

Witthoeft je nastavila gdje je stala u prvom setu i ubrzo ponovno oduzela servis za vodstvo 3:2. Ipak, hrvatska tenisačica odmah uzvraća na isti način, zatim i vrlo dobrom igrom na vlastiti servis. Propustila je četiri set lopte, ali petu je iskoristila i poravnala rezultat.

Početkom trećeg seta hrvatska tenisačica spasila je tri vezane break prilike svoje protivnice i na krilima tog gema povela s 5:0. Imala je i meč loptu, ali je nije uspjela iskoristiti. Nevjerojatno je prokockala sve što je uspjela osvojiti i njena je protivnica dobila pet uzastopnih gemova. Pri rezultatu 6:6 napravila je još jedan break, mirno odservirala i došla do pobjede.

U drugom kolu će igrati protiv kvalifikantice Arine Sabalenke koja je u dva seta bila bolja od Ruskinje Irine Hromačeve.

Wimbledon, prvo kolo:
Carina Witthoeft - Mirjana Lučić-Baroni 6:3, 5:7, 8:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10804.07.2017. u 01:36
    jos vise boli jer bi iduca protivnica bila - na prvi pogled - laksa. Jaoj Miki, koji mec.
    narada108
  • narada10803.07.2017. u 19:48
    pa šta, probiti se u polufinale AO nije dokaz? pobijediti 3 igračice iz Top 10 samo u ovoj godini (11 ukupno) nije dokaz?
    narada108
  • zgembo03.07.2017. u 19:23
    Lučićka mentalno jaka? How yes no!
    zgembo
  • narada10803.07.2017. u 18:23
    nevjerojatno. A nije da je nakon tih 5:0 tijesno izgubila gemove, ne nego je potonula kao da je predala mec, i kad je napokon dobila 11. gem, onda je bilo prekasno. A ako se to dogada igracici koju bi vecinu nas opisali kao mentalno jakom, sta ce onda biti sa drugima?
    narada108