Tenis

Ryan Harrison u tri seta ispratio Bornu Ćorića s Wimbledona

Petar Jenjić • utorak, 04.07.2017.
Ryan Harrison u tri seta ispratio Bornu Ćorića s Wimbledona
Foto: FaH

Ryan Harrison bio je previsoka prepreka za Bornu Ćorića u prvom kolu Wimbledona, američki tenisač slavio je nakon dva i pol sata igre, u tri seta sa 7:6, 6:4, 7:6. Ćorić je tako zaključio sezonu na travi bez ijedne pobjede u natjecateljskom meču...

Borna Ćorić imao je jako puno sreće prilikom ždrijeba jer je u prvom kolu dobio Ryana Harrisona, igrača koji kao i on igra prilično slabo na travnatoj podlozi te koji je ove sezone upisao poraze u prvim kolima Queensa i Eastbournea. Međutim, i takav Amerikanac je opet bio previsoka prepreka za hrvatskog tenisača kojeg je porazio glatko u tri seta.

Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj koji je trajao dva i pol sata. Ćorić je tako i u trećem natjecateljskom meču na travi upisao poraz, jedino je u ekshibiciji uoči Wimbledona svladao Ričardasa Berankisa.

Nakon početnog ispitivanja snaga Ćorić je došao do dvije vezane break lopte i iskoristio drugu za 4:2. Stigao je do servisa za set kada nije uspio zadržati koncentraciju pa se Amerikanac vratio u set. U 13. igri Harrison je dominirao, poveo je s 3:0 i ubrzo došao do četiri vezane set lopte. Ćorić je spasio dvije, ali više od toga nije išlo.

Iako je solidno servirao i imao vrlo dobar postotak, hrvatski tenisač nije uspio doći do izražaja na protivnikov servis tijekom drugog seta. Svoju prvu i jedinu priliku za break Harrison je iskoristio za vodstvo 4:3 nakon čega je bez većih problema odservirao za veliko vodstvo.

Iako je i u trećem setu došao do breaka te imao priliku zaključiti meč, Harrison svoje šanse nije odmah uspio iskoristiti. Do pobjede je uspio doći u još jednom tie-breaku u kojem je iskoristio drugu meč loptu, treću ukupno, i zaključio susret. Ćorić je ostao bez set lopte.

U drugom će kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Tomaša Berdycha i Jeremyja Chardyja.

Wimbledon, prvo kolo:
Ryan Harrison - Borna Ćorić 7:6 (4), 6:4, 7:6 (6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg05.07.2017. u 11:01
    Evo bas pogledah statistiku kod nase Petre i koji slucaj: isto 18 servis gemova ali 4 asa :-).
    interreg
  • interreg05.07.2017. u 09:50
    Dugo nismo imali igraca koji je tako los na travi. Jos je to i dobro ispalo ali samo zato sto ni Harrison nije bas u nekoj formi a na travi pogotovo. U 18 service gemova ispaliti 3 asa je na nivou zenskog tenisa. Sory....
    interreg
  • Obrisan korisnik05.07.2017. u 00:02
    Naravno da je ispao; lose pripreme za Wimbledon, nije uopce igrao turnire dva tjedna, jer je bio u Splitu, dok je na primjer Marin za to vrijeme igrao dva turnira: polufinale u s-Hertogenboschu i finale The Queen'sa ;)
    Obrisan korisnik