Tenis

Marin Čilić zrelom igrom u tri seta do trećeg kola Wimbledona

Dario Dodić • srijeda, 05.07.2017.
Marin Čilić zrelom igrom u tri seta do trećeg kola Wimbledona
Foto: EPA

Marin Čilić nastavio je s odličnim igrama na travi. U drugom je kolu bez izgubljenog seta svladao njemačkog tenisača Floriana Mayera i osigurao treće kolo Wimbledona...

Nešto više od dva sata trebalo je Marinu Čiliću do pobjede protiv Nijemca Floriana Mayera u drugom kolu Wimbledona. Iako nije dobro ušao u meč Marin je odigrao vrlo zrelo, smireno, sve nedostatke efikasno korigirao tijekom meča i na kraju bez većih problema posve zasluženo slavio u tri seta sa 7:6, 6:4, 7:5.

S 40:0 otvorio je prvu igru prvog seta najbolji hrvatski tenisač, no onda neobjašnjivo nestaje s terena. Mayer uzima pet poena zaredom i dolazi do breaka, koji zatim glatko potvrđuje ne izgubivši poen na vlastitom servisu.

Trgnuo se i Marin, do kraja je seta bio prilično siguran na svom servisu, ali dobro je igrao Mayer i dugo je Hrvat čekao dobru priliku za break. Dočekao ju je u desetoj igri, izjednačio na 5:5, a zatim rutinski sa 7:2 u tie-breaku uzeo prvi set.

Iako ne briljira u posljednje vrijeme Mayer je igrao dobar tenis, ali to nije bilo dovoljno protiv Čilića. U drugom mu setu Nijemac nijednom nije došao ni blizu, Marin pak dolazi do breaka u devetoj igri, a zatim glatko i do drugog seta u sljedećem gemu.

Bilo je više nego očito da će Marin slaviti, ali to je trebalo potvrditi u trećem setu i sa što manje potrošene energije proći dalje. S Čilićem to ne bude uvijek tako, Mayer je došao do breaka u šestoj igri, pri vodstvu 5:3 servirao za set, ali Marin ispravlja ono što je zakuhao na svom servisu, bez izgubljenog poena dolazi do breaka.

Zašto čekati lutriju tie-breaka kada se može sve riješiti tijekom seta, Marin na idućem Mayerovom servisu ponovno lagano dolazi do breaka, a zatim bez izgubljenog poena i do meča.

U trećem će kolu Wimbledona najbolji hrvatski reket igrati protiv pobjednika dvoboja Johnson - Albot.

Wimbledon, muški, 2. kolo:
Marin Čilić (HRV, 7) - Florian Mayer (NJEM) 7:6(2), 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.07.2017. u 22:44
    Vec tjednima igra konstantno na visokom nivou; svi su izgledi da ni Johnson nece biti problem ;)
    Obrisan korisnik
  • narada10805.07.2017. u 18:47
    kako vele Englezi "hladan kao krastavac" - cool as a cucumber ;-)
    narada108