Tenis

Dodig u pet setova do drugog kola, kraj za Donnu Vekić i u parovima

Mihaela Bradovski • srijeda, 05.07.2017.
Dodig u pet setova do drugog kola, kraj za Donnu Vekić i u parovima
Foto: EPA

Hrvatski predstavnici u konkurenciji parova danas su u Wimbledonu ostvarili polovičan učinak. Ivan Dodig prošao je u drugo kolo dok je Donna Vekić upisala poraz...

Ivan Dodig i Marcel Granollers prošli su u drugo kolo Wimbledona, a to su učinili teže od očekivanog. Protivnici su im bili Jonathan Erlich i Trent Huey koje su svladali tek u pet setova.

Dodig i Granollers odlično su krenuli i uzeli prva dva seta, međutim naredna dva Erlich i Huey osvajaju u tie-breaku te meč odlazi u peti set. Sredinom petog seta Dodig i Granollers dolaze do breaka i tu prednost ne ispuštaju do kraja meča.

Meč su trebali riješiti i puno ranije, imali su 6:3 u tie-breaku trećeg seta, ali protivnici su napravili seriju 6:1 i uzeli set.

Nakon više od četiri i pol sata borbe slavili su sa 7:6, 6:3, 6:7, 6:7, 6:4 i izborili prolaz u drugo kolo gdje će igrati protiv Juliena Benneteaua i Vaseka Pospisila koji su u tri seta svladali Nicolasa Kickera i Diega Schwartzmana.

U prvom kolu zaustavljena je Donna Vekić koja je nakon maratonskog meča u singlu protiv Johanne Konte, u konkurenciji parova sa Shelby Rogers poražena rezultatom 7:5, 6:1 od Mone Barthel i Anett Kontaveit.

Donna nije imala snage i za ovaj dvoboj te su na kraju Rogers i ona upisale poraz za sat i deset minuta. U prvom setu uspjele su se vratiti iz zaostatka 5:1, no nisu do kraja okrenule set da bi u drugom setu Barthel i Kontaveit povele s 5:0 i mirno dovršile posao.

Wimbledon, parovi, prvo kolo:
Ivan Dodig/Marcel Granollers (Hrvatska/Španjolska, 6) - Jonathan Erlich/Trent Huey (Izrael/Filipini) 7:6(4), 6:3, 6:7(7), 6:7(4), 6:4
Mona Barthel/Anet Kontaveit (Njemačka/Estonija) - Shelby Rogers/Donna Vekić (SAD/Hrvatska) 7:5, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!