Nogomet

Lukić: "Domaći teren je prednost bez obzira protiv koga igramo", Malenica: "U Europi nikoga ne treba podcjenjivati"

Petar Jenjić • četvrtak, 06.07.2017.
Lukić: "Domaći teren je prednost bez obzira protiv koga igramo", Malenica: "U Europi nikoga ne treba podcjenjivati"
Foto: FaH

Večeras s početkom u 20:45 sati nogometaši Osijeka igrat će uzvratnu utakmicu prvog pretkola Europske lige protiv andorske Santa Colome na domaćem terenu. U prvom susretu slavili su s 2:0 i današnji bi dvoboj trebao biti tek odrađivanje posla jer se momčad polako priprema za drugo pretkolo i dvoboje s Luzernom....

Osijek večeras pred svojim navijačima ima priliku potvrditi prolazak u drugo pretkolo Europske lige nakon što je u prvoj utakmici svladao andorsku Santa Colomu s 2:0. Iako se polako već rade planovi za dvoboj s Luzernom, iz kluba kažu kako su i dalje vrlo oprezni, s obzirom na to kako su pobjedu u prvoj utakmici osigurali tek u samoj završnici dvoboja.

"Moramo se potpuno fokusirati na večerašnju utakmice jer smo i sami vidjeli kako tamo nije bilo lako, nego smo se itekako morali pomučiti za pobjedu. U svakom slučaju domaći teren nam je prednost bez obzira protiv koga igramo. Nema sumnje da smo bolji i tamo smo bili dobri, ali u nekakvom grču. Kasnije smo se uspjeli osloboditi i privesti utakmicu prema kraju. Pritiskali smo ih visoko i postigli dva pogotka koji nam puno donose", rekao je uoči utakmice vezni igrač Andrej Lukić.

Osim dvoboja s Andorcima, Osječani se pripremaju i za skorašnji početak nove sezone 1. HNL: "Imamo puno igrača i uvijek možemo malo kombinirati sa sastavom koji će igrati u četvrtak navečer. Siguran sam da trener neće pogriješiti jer je sastav širok i kvalitetan", zaključio je Lukić.

Marko Malenica nije imao nikakvog posla u prvoj utakmici jer su domaćini ostali bez udarca u okvir gola. Vratar Osijeka spreman je za utakmicu.

"Nije bilo nimalo lako jer su se stalno branili, ali najvažnije je da smo pobijedili. Bila je tek jedna manja opasnost pred našim vratima, ali nismo bili kažnjeni. To je Europa i ne smijemo nikoga podcjenjivati, dat ćemo sve od sebe pred našim navijačima. Ovo nam je test za ono što slijedi u nastavku europskog natjecanja i HNL-u."

Utakmica počinje u 20:45 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.07.2017. u 14:29
    Stisnuti u početku, zabiti dva tri gola i onda lagano do kraja :)
    Obrisan korisnik