Tenis

Šančić u paru s Nysom glatko do drugog kola, Škugor i Mektić do pobjede nakon pet setova borbe

Petar Jenjić • četvrtak, 06.07.2017.
Šančić u paru s Nysom glatko do drugog kola, Škugor i Mektić do pobjede nakon pet setova borbe

Trojica hrvatskih tenisača prošla su u drugo kolo turnira parova Wimbledona. Antonio Šančić do pobjede je u tri seta došao u paru s Francuzom Hugom Nysom, dok su Franko Škugor i Nikola Mektić nakon pet setova borbe bili bolji od Gillesa Mullera i Sama Querreyja...

Niti francuski tenisač Hugo Nys niti Hrvat Antonio Šančić nisu imali previše uspjeha na većim turnirima parova. Ipak, odlučili su na Wimbledonu igrati zajedno i to se pokazalo kao pun pogodak.

Nakon što su uspješno odradili dva kola kvalifikacija u prvom meču glavnog turnira za protivnike su imali gruzijsko-austrijsku kombinaciju Nikoloza Basilašvilija i Andreasa Haidera-Maurera koju su glatko svladali u tri seta za sat i 20 minuta na terenu.

Nakon izjednačenijeg prvog seta u kojem je jedan break presudio, Šančić i Nys u nastavku meča bili su puno bolja kombinacija pri čemu su dopustili ukupno tri break prilike svojim protivnicima. Tri oduzeta servisa u drugom i dva oduzeta servisa u trećem setu bila su i više nego dovoljna za pobjedu.

Glatko dobiven meč znači više vremena za odmor i pripremu sljedećeg dvoboja gdje ih očekuje puno teža borba protiv 13. nositelja, francusko-kanadske kombinacije Fabrice Martin/Daniel Nestor.

Nešto teže je do pobjede došla hrvatska kombinacija Franko Škugor/Nikola Mektić kojoj je trebalo pet setova te ukupno tri sata i 20 minuta protiv Gillesa Mullera i Sama Querryja.

Odlično je odigrala hrvatska kombinacija prva dva seta koja je dobila u 13. igri. U prvom tie-breaku Hrvati su potpuno dominirali i bez poteškoća uzeli set, da bi u drugom spasili jednu set loptu pri zaostatku 6:5 i osvojili tri uzastopna poena.

U sljedeća dva posustali su u samoj završnici pa su izgubljeni servisi značili gubitak seta ili servis za set luksemburško/američke kombinacije. Ipak, kada je najviše trebalo Škugor i Mektić pokazali su dovoljno snage i koncentracije, dva puta su oduzeli servis svojim protivnicima i mirno zaključili meč u svoju korist.

U sljedećem kolu igrat će protiv brazilsko-argentinske kombinacije Julio Peralta/Horacio Zeballos.

Wimbledon, parovi, prvo kolo:
Antonio Šančić/Hugo Nys - Nikoloz Basilašvili/Andreas Haider-Maurer 6:3, 6:1, 6:2
Nikola Mektić/Franko Škugor - Gilles Muller/Sam Querrey 7:6 (4), 7:6 (6), 4:6, 3:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!