Tenis

Ana Konjuh nakon velike borbe do neočekivane pobjede protiv šestih nositeljica u konkurenciji parova

Mihaela Bradovski • četvrtak, 06.07.2017.
Ana Konjuh nakon velike borbe do neočekivane pobjede protiv šestih nositeljica u konkurenciji parova
Foto: EPA

Ana Konjuh i Brazilka Beatriz Haddad Maia kreirale su iznenađenje u prvom kolu konkurencije ženskih parova. Svladale su šeste nositeljice Abigail Spears i Katarinu Srebotnik sa 7:6, 6:7, 6:4...

Nakon dva i pol sata velike borbe Ana Konjuh i Beatriz Haddad Maia svladale su šeste nositeljice i specijalistice za igru u paru, Abigail Spears i Katarinu Srebotnik, sa 7:6, 6:7, 6:4.

Američko-slovenska kombinacija imala je velike planove u Wimbledonu, ali nisu uspjele doći do pobjede koju su očekivale. Ovogodišnje osvajačice turnira u Dohi pale su u trećem setu i upisale poraz.

Prvi set Haddad Maia i Konjuh mogle su riješiti i ranije, vodile su s 5:4 uz servis, ali Spears i Srebotnik su se vratile i izborile tie-break u kojem ipak nisu uspjele potpuno okrenuti set. Brazilka i Hrvatica u 13. igri bile su bolje sa 7:4.

Drugi set također je odlučen u tie-breaku nakon što su Konjuh i Haddad Maia u tri gema u nizu spašavale break lopte, a na kraju su Spears i Srebotnik sa 7:3 izborile treći set.

Tamo su vrlo brzo Konjuh i Haddad Maia došle do break, povele s 3:1 i onda do kraja seta čuvale prednost. Na servisu za meč iskoristile su tek šestu meč loptu i prošle su u drugo kolo.

Tamo će igrati protiv Španjolki Lare Arruabarrene i Arantxe Parre.

Wimbledon, prvo kolo:
Beatriz Haddad Maia/Ana Konjuh (Brazil/Hrvatska) - Abigail Spears/Katarina Srebotnik (SAD/Slovenija, 6) 7:6(4), 6:7(3), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!