Tenis

Mate Pavić s Oliverom Marachom u četiri seta do drugog kola Wimbledona

Petar Jenjić • četvrtak, 06.07.2017.
Mate Pavić s Oliverom Marachom u četiri seta do drugog kola Wimbledona

Još jedan Hrvat prošao je prvo kolo turnira u parovima, radi se o Mati Paviću koji je s Oliverom Marachom opravdao ulogu favorita i u četiri seta svladao njemačko-slovačku kombinaciju Kevin Krawietz/Igor Zelenay...

Iza austrijsko-hrvatske kombinacije Oliver Marach/Mate Pavić odlični su tjedni na travi koje nisu uspjeli okruniti jednom od titula. Podsjetimo, igrali su finale turnira u Stuttgartu i Antalyji, ali do pobjeda nisu uspjeli doći.

Na krilima vrlo dobre forme došli su u Wimbledon gdje ih je u prvom kolu očekivao dvoboj protiv njemačko-slovačke kombinacije Kevin Krawietz/Igor Zelenay koja je u glavni turnir došla kroz kvalifikacije. Četiri su seta bila potrebna austrijsko-hrvatskoj kombinaciji da dođe do pobjede i prođe dalje.

Jedna break lopta u cijelom prvom setu bila je dovoljna Paviću i Marachu za oduzimanje servisa koje se u konačnici pokazalo presudnim u dolasku do vodstva. Gotovo identična situacija dogodila se i u drugom setu, jedan break uz ukupno tek dvije prilike za oduzimanje servisa.

Sljedeći set donio je i prvi tie-break u meču gdje je kombinacija Pavić/Marach imala jednu meč loptu koju nije uspjela iskoristiti. Krawietz i Zelenay okrenuli su rezultat i smanjili zaostatak u setovima. Ipak, četvrti je ujedno bio i odlučujući, austrijsko-hrvatska kombinacija oduzela je servis svojim protivnicima, povela s 4:2 i ubrzo zaključila meč u svoju korist.

U drugom kolu igrat će protiv boljih iz dvoboja Marcos Baghdatis/Malek Jaziri - Ilija Bozoljac/Flavio Cipolla.

Wimbledon, parovi, prvo kolo:
Mate Pavić/Oliver Marach (16) - Kevin Krawietz/Igor Zelenay 6:4, 6:4, 6:7 (7), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!