Tenis

Martić ekspres - Petra Martić pomela Allertovu za treće kolo Wimbledona

Dario Dodić • četvrtak, 06.07.2017.
Martić ekspres - Petra Martić pomela Allertovu za treće kolo Wimbledona
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Petra Martić nastavila je sa sjajnim nastupima na Wimbledonu. U drugom je kolu za nešto više od sat vremena igre u dva seta svladala Čehinju Denisu Allertovu...

Još jednu odličnu partiju pružila je Petra Martić na Wimbledonu. Nakon prolaska kroz kvalifikacije i teško izborene pobjede u prvom kolu Hrvatica je ipak puno lakše slavila na drugoj stepenici glavnog ždrijeba travnatog Grand Slama. Nakon par minuta više od sat vremena igre Petra je protiv Denise Allertove sa 6:1 i 6:4 izborila plasman u treće kolo.

Allertova, inače 107. igračica svijeta, je nešto bolje ušla u meč, lagano je uzela svoj servis, a onda je opasno prijetila Hrvatici na njezinom servisu. Petra se izvukla, poravnala na 1:1 nakon čega je posve pomela Čehinju s terena. S 1:0 za Čehinju Martić dolazi na 6:1 i lagano uzima set, bez da joj je Allertova ijednom došla do break-lopte.

U drugom se setu Petra opustila, a Allertova zaigrala bolje pa je tako napokon dogurala i do break-lopte. Točnije, u trećoj je igri imala čak pet break-prilika, ali Martić ih sve spašava i uzima gem.

Ponovno je u devetoj igri prijetila Čehinja, Petra je morala spašavati dvije break-lopte, a zatim je sve naplatila u idućoj igri. Došla je do break/meč-lopte i natjerala Čehinju da poen završi u mreži, Hrvatica posve zasluženo prolazi u treće kolo Wimbledona.

Tamo će ukrstiti rekete sa 130. igračicom svijeta, Kazahstankom Zarinom Diyas, koju je jednom u karijeri, daleke 2011. godine svladala s 2:1 u setovima.

Wimbledon, žene, 2. kolo:
Petra Martić (HRV, Q) - Denisa Allertova (ČEŠ) 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.07.2017. u 21:18
    Petra trenutacno na 105. toj poziciji; grabi hrabro naprijed. Sve cestitke! :))
    Obrisan korisnik
  • narada10806.07.2017. u 21:03
    ako sam dobro izracunao; Petra se sa ovim uspjehom vratila na oko 110. pozicije. Bravo!
    narada108