Tenis

Mektić i Škugor izbacili 15. nositelje i prošli u osminu finala

Mihaela Bradovski • petak, 07.07.2017.
Mektić i Škugor izbacili 15. nositelje i prošli u osminu finala
Foto: FaH

Nikola Mektić i Franko Škugor prošli su u osminu finala u konkurenciji muških parova u Wimbledonu. Protivnici u drugom kolu bili su im Julio Peralta i Horacio Zeballos koji su svladani u četiri seta...

Nikola Mektić i Franko Škugor nastavljaju s odličnim igrama u Wimbledonu. Stigli su i do druge pobjede, ovaj put uz jedan izgubljeni set i to prvi, nakon čega su okrenuli meč i otišli do pobjede.

Mektić je uspješno nastupao ove godine s Brianom Bakerom, no u Wimbledonu nastupa s Davis Cup kolegom i pokazuju kako njihova suradnja funkcionira.

Julio Peralta i Horacio Zeballos dobar su i uigran par, međutim ovdje nisu uspjeli doći do pobjede iako su odlično krenuli u Londonu i lakoćom prošli kroz prvo kolo pobjedom protiv Cerretanija i Elgina.

Prvi set otišao je na njihovu stranu u tie-breaku sa 7:5, ali u drugom se situacija počela mijenjati. Mektić i Škugor uspjeli su doći do prve break lopte u završnici seta, nisu je iskoristili, ali su zato sjajno otvorili tie-break, poveli s 5:0 i sa 7:2 poravnali u setovima.

Nakon toga hrvatski par potpuno je preuzeo kontrolu nad mečom. U trećem setu stigao je do dvostrukog breaka, a set u konačnici uzeo sa 6:4, da bi u četvrtom kod 4:4 napravio break i mirno priveo meč kraju.

Prvi put zajedničkim snagama prošli su dva kola na Grand Slam turnirima, a u osmini finala čeka ih dvoboj protiv boljih iz meča između Jamieja Murrayja i Brune Soaresa te Samuela Grotha i Roberta Lindstedta.

Wimbledon, drugo kolo:
Nikola Mektić/Franko Škugor (Hrvatska/Hrvatska) - Julio Peralta/Horacio Zeballos (Čile/Argentina, 15) 6:7(5), 7:6(2), 6:4, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg08.07.2017. u 12:03
    Jako mi je drago za ove nase decke: a nece im skoditi sto ce biti i koja funta vise ;-)....
    interreg