Tenis

Petra Martić dugo lomila Diyas i na kraju izborila osminu finala Wimbledona

Dario Dodić • subota, 08.07.2017.
Petra Martić dugo lomila Diyas i na kraju izborila osminu finala Wimbledona
Foto: FaH

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se prvi put u karijeri u osminu finala Wimbledona, nakon što je u dva seta svladala Kazahstanku Zarinu Diyas...

Petra Martić igrat će u osmini finala Wimbledona! Hrvatica je u vrlo teškom meču, iako to rezultat možda ne daje naslutiti, dugo lomila otpor odlične Kazahstanke Zarine Diyas i na kraju nakon otprilike sat i pol vremena igre osigurala pobjedu sa 7:6 i 6:1.

Bio je to puno teži meč od onoga što sugerira konačan rezultat. Diyas je igrala jako dobro u dobrom dijelu prvog seta, zapravo, obje su tenisačice igrale s velikim oscilacijama, pogreškama su darivale protivnicu i lako je mogao set otići na stranu kazahstanske igračice, inače 130. tenisačice svijeta.

Nervozno je u meč ušla Petra, što je Diyas iskoristila i već u drugom gemu došla do breaka. Veselje nije dugo trajalo, podigla je razinu igre Hrvatica, odmah vratila break, a zatim u devetoj igri glatko došla i do novog breaka. Servirala je pri 5:4 Martić za set, ali nije to dobro izgledalo, Diyas poravnava na 5:5.

Mogla je Kazahstanka u 12. igri pri Petrinom servisu do seta, imala je break/set-loptu, ali izvukla se Hrvatica i dogurala do tie-breaka. Ni tamo nije Diyas bila bez šansi, imala je još dvije set-lopte, ali i to okreće Hrvatica i sa 8:6 uzima set.

Iako rezultat drugog seta odaje dojam lake pobjede hrvatske tenisačice, nije tomu baš bilo tako. Svaki je gem bio poprilično izjednačen, jedina je razlika bila što je Petra greške protivnice znala iskoristiti do kraja. Došla je do breaka u drugoj i četvrtoj igri, mučila se malo pri servisu za set, ali na kraju s laganih 6:1 osigurava drugi tjedan Wimbledona.

U osmini finala igrat će protiv Magdalene Rybarikove, koja je u nešto više od sat vremena u dva lagana seta svladala Ukrajinku Curenko.

Wimbledon, žene, 3. kolo:
Petra Martić (HRV, Q) - Zarina Diyas (KAZ) 7:6(6), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg08.07.2017. u 15:47
    Tri u osmini finala Wimbledona! Fantastika! A pogotovo Petra: dva puta zaredom iz kvalifikacija do osmine finala na GSovima nakon sto je 2-3 godine nigdje nije bilo i nakon duge pauze zbog ozlijede! Pravi podvig!
    interreg
  • teniosac08.07.2017. u 15:37
    svaka čast..
    teniosac