Tenis

Ana Konjuh rastura na svim frontama, s Haddad Maiom ušla u osminu finala parova

Dario Dodić • subota, 08.07.2017.
Ana Konjuh rastura na svim frontama, s Haddad Maiom ušla u osminu finala parova
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh uspješna je bila i u igri parova te se plasirala u osminu finala s Brazilkom Beatriz Haddad Maiom svladavši u tri seta španjolsku kombinaciju Arruabarrena/Parra-Santonja...

Nakon što se plasirala u osminu finala Wimbledona u singlu hrvatskoj tenisačici Ani Konjuh isto je pošlo za rukom i u ženskim parovima. Hrvatica je s Brazilkom Batriz Haddad Maiom s 2-1 u setovima svladala favoriziranu španjolsku kombinaciju Lara Arruabarrena/Arantxa Parra-Santonja.

Točno sat i pol igre trebalo je Hrvatici i Brazilki do osmine finala, bio je to dvoboj u kojem su i prvi i drugi set mogli otići na bilo koju stranu, dok su u trećem setu Konjuh i Haddad Maia pomele protivnice s terena.

Prve su do prednosti u prvom setu stigle Španjolke, već u drugoj igri iz drugog pokušaja dolaze do breaka, ali u petom i sedmom gemu Konjuh i Haddad Maia dvama oduzetim servisima okreću vodu na svoj mlin. Mogle su se Arruabarrena i Parra-Santonja vratiti odmah u idućoj igri, imale su čak pet break-prilika, ali nijednu nisu iskoristile, sa 6:4 hrvatsko-brazilska kombinacija dolazi do seta.

U drugom setu obrnuta priča - u prvoj igri spasile su se Španjolke, zatim pri vodstvu 3:2 dolaze do breaka. U devetoj igri Konjuh i Haddad Maia vraćaju break, ali odmah ponovno gube servis, sa 6:4 španjolska kombinacija dolazi do 1-1 u setovima.

Bilo je to sve što su Hrvatica i Brazilka dopustile Arruabarreni i Parri-Santonji, u trećem setu čak triput oduzimaju servis Španjolkama, svoj niti jednom nisu dovele u pitanje i s glatkih 6:0 prolaze u osminu finala.

Tamo će igrati protiv devetih nositeljica, kombinacije Chan/Niculescu.

Wimbledon, ženski parovi, 2. kolo:
Konjuh/Haddad Maia (HRV/BRA) - Arruabarrena/Parra-Santonja (ŠPA) 6:4, 4:6, 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10808.07.2017. u 20:30
    "rastura" ;-) a jos mi je najsladije kad igravsi sa Mekticem jucer stalno se nesto smjeska "easy going" style - a imala je teski mec u pojedinacnoj konkurenciji u nogama.
    narada108