Nogomet

Ajaxov veznjak Abdelhak Nouri kolabirao na travnjaku, meč protiv Werdera prekinut

Branimir Korać • subota, 08.07.2017.
Ajaxov veznjak Abdelhak Nouri kolabirao na travnjaku, meč protiv Werdera prekinut
Foto: Kristijan Komarica

Pripremni dvoboj između Werdera i Ajaxa koji je bio na rasporedu u Austriji, prekinut je tijekom drugog poluvremena. 20-godišnji veznjak Ajaxa Abdelhak Nouri kolabirao je, pao na travnjak te je helikopterom hitno prebačen u bolnicu...

20-godišnji veznjak Ajaxa Abdelhak Nouri, inače jedan od najvećih talenata nizozemskog nogometa, u ozbiljnom stanju prebačen je u bolnicu nakon što je kolabirao tijekom dvoboja protiv Werdera.

Tijekom drugog dijela Nouri je u jednom trenutku pao na travnjak, ubrzo su do njega došli liječnici koji su započeli s pružanjem pomoći. Isprva je bio pri svijesti i komunicirao s liječnikom i igračima, ali situacija je postala ozbiljnija kada se Nourijevo stanje pogoršalo, ubrzo je okružen i zaklonjen od pogleda gledatelja i kamera, a igrači obje momčadi u neizvjesnosti su pratili što se događa.

Mladi veznjak ubrzo je prebačen u bolnicu helikopterom, a iz Ajaxa su potvrdili kako se njegovo stanje popravilo.

"Nouri ima srčanu aritmiju, njegovo stanje trenutno je stabilno, ima puls i spava. Hvala svima na porukama potpore", poručili su iz Ajaxa.

Nouri je uglavnom nastupao za mladu momčad Ajaxa koja je nastupala u drugoj nizozemskoj ligi, a upisao je nastupe za sve dobne skupine nizozemske reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!