Tenis

Pavić i Marach preokretom do osmine finala Wimbledona

Dario Dodić • subota, 08.07.2017.
Pavić i Marach preokretom do osmine finala Wimbledona

Još je jedan Hrvat izborio drugi tjedan Wimbledona, Mate Pavić je u paru s Oliverom Marachom preokretom došao do pobjede protiv Ilije Bozoljca i Flavija Cipolle...

I Mate Pavić igrat će osminu finala Wimbledona. U drugom kolu turnira parova uz nešto problema Mate je u paru s Austrijancem Oliverom Marachom izborio prolaz dalje, svladavši s 3-1 u setovima srpsko-talijansku kombinaciju, Iliju Bozoljca i Flavija Cipollu.

Pavić i Marach, inače 16. nositelji Wimbledona, nisu dobro ušli u meč protiv Bozoljca i Cipolle, već su u prvom gemu izgubili servis, ali uspijevaju ga vratiti u četvrtoj igri. Još su po jednom oba para uspjela dohvatiti break, set je završio u tie-breaku koji sa 7:4 odlazi na stranu Srbina i Talijana.

Bilo bi to ogromno iznenađenje da su Pavić i Marach izgubili, ali iznenađenja nije bilo. Podigli su razinu igre Hrvat i Austrijanac, imali su break-prilike u trećem i petom gemu, ali tek pri rezultatu 4:4 dolaze do breaka. Zamalo su se vratili Bozoljac i Cipolla, imali su tri break-lopte, ali ih nisu iskoristili, sa 6:4 Pavić i Marach dolaze do izjednačenja u setovima.

Bilo je to praktički sve što smo vidjeli od srpsko-talijanske kombinacije, dva breaka u trećem setu hvataju Matić i Marach, bez ikakvih problema na svom servisu, sa 6:2 okreću meč u svoju korist. Bilo je jasno da iznenađenja neće biti, s dva oduzeta servisa u četvrtom setu Hrvat i Austrijanac potvrđuju plasman u osminu finala.

Tamo će igrati protiv pobjednika dvoboja Clarke/Willis - Herbert/Mahut. Herbert i Mahut su drugi nositelji turnira i veliki favoriti u ovom meču, u trenutku objave ovog teksta rezultat je 1-1 u setovima i 1:1 u trećem setu.

Wimbledon, muški parovi, drugo kolo:
Pavić/Marach (HRV/AUT, 16) - Bozoljac/Cipolla (SRB/ITA) 6:7(4), 6:4, 6:2, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!