Vodeni sportovi

Braća Sinković u prvom službenom nastupu u novoj disciplini osvojila srebro

Sportnet • nedjelja, 09.07.2017.
Braća Sinković u prvom službenom nastupu u novoj disciplini osvojila srebro

Na 3. Svjetskom kupu koji se održava u švicarskom Luzernu, Braća Sinković zauzela su drugo mjesto u disciplini dvojac bez kormilara...

Na regati s jednom od najduljih tradicija u Europi, braća Martin i Valent Sinković su se u novoj disciplini dvojac bez kormilara ponovno popela na postolje. Ovo je bilo njihovo prvo službeno natjecanje u postolimpijskoj godini budući da se Valent nekoliko mjeseci borio sa stres frakturom rebra i van treninga je bio više od šest mjeseci.

Braća Sinković su odlično krenula u utrku i u velikoj borbi za prvo mjesto do samog cilja su bili velika prijetnja Novozelanđanima, a u cilj su ušli s vremenom 6:35.67, zaostavši jednu sekundu za Jamesom Hunterom i Thomasom Murrayjem.

Nakon osvajanja svoje prve zlatne medalje na pripremnom natjecanju u novoj disciplini na Bledskom jezeru, braća Sinković zauzela su drugo mjesto u svojem prvom službenom nastupu u disciplini dvojac bez kormilara.

"Ovo je sjajan početak za nas u novoj disciplini. S obzirom da smo imali određene probleme s ozljedama te se nismo mogli pripremiti na način koji smo zamislili ovaj rezultat ima ogromni značaj za nas. Sada nastavljamo raditi i nadamo se još boljoj formi na svjetskom prvenstvu", izjavio je Valent Sinković.

Iduće natjecanje i još jedan veliki izazov za braću Sinković je Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Sarasoti, Florida od 24. rujna do 1. listopada 2017. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!