Tenis

Mektić i Škugor u četvrtfinalu, kraj za Konjuh i u konkurenciji ženskih parova

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 10.07.2017.
Mektić i Škugor u četvrtfinalu, kraj za Konjuh i u konkurenciji ženskih parova
Foto: FaH

Nikola Mektić i Franko Škugor nastavljaju s odličnim igrama u Wimbledonu gdje su prošli u četvrtfinale u konkurenciji parova. U osmini finala svladali su u tijesnom meču Samuela Grotha i Roberta Lindstedta...

Uz Matu Pavića koji je u paru s Oliverom Marachom ranije izborio prolaz u četvrtfinale Wimbledona, mjesto među osam najboljih izborili su i Nikola Mektić i Franko Škugor. Oni su u osmini finala za protivnike imali Samuela Grotha i Roberta Lindstedta koje su svladali u četiri seta.

Bio je to težak meč u kojem su odlučivale nijanse, a hrvatska kombinacija bila je uspješnija nakon tri sata igre sa 6:7, 7:6, 7:5, 7:5.

Prva dva seta odlučena su u tie-breaku, prvi su uzeli Groth i Lindstedt s 9:7, a u drugom su uspješniji bili Mektić i Škugor sa 7:4.

Tijekom cijelog meča hrvatski par odlično je servirao i nije dopustio nijednu break loptu Grothu i Lindstedtu. S druge strane Mektić i Škugor u četvrtom i petom setu dolazili su do breaka u najbolje vrijeme na samom kraju oba seta te tako na kraju došli do pobjede.

U četvrtfinalu imaju protivnike koji nisu nepobjedivi, ždrijeb im se osmjehnuo i igrat će protiv Podlipnika Castilla i Vasilevskog.

Kod ženskih parova Ana Konjuh s Brazilkom Beatriz Haddad Maijom nije uspjela izboriti prolaz u četvrtfinale. Chan i Niculescu slavile su sa 6:7,(2), 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!