Tenis

Venus Williams nastavlja pohod na šesti Wimbledon, u dva seta bolja od Johanne Konte

Petar Jenjić • četvrtak, 13.07.2017.
Venus Williams nastavlja pohod na šesti Wimbledon, u dva seta bolja od Johanne Konte
Foto: EPA

Venus Williams izborila je novo finale Wimbledona u svojoj dugogodišnjoj karijeri. Američka tenisačica pobijedila je domaću igračicu Johannu Kontu u dva seta i za šestu titulu na turniru igrat će protiv Garbine Muguruze...

Devet godina nakon posljednjeg naslova Venus Williams igrat će u finalu Wimbledona, turnira kojeg je osvojila pet puta u karijeri. 37-godišnja tenisačica rastužila je domaćine pobjedom protiv Johanne Konte 6:4, 6:2. U finalu će igrati protiv Španjolke Garbine Muguruza.

Amerikanka je odigrala jako dobar meč i koncentrirano od samog početka. Konta je tek u završnici prvog seta imala jedinu pravu priliku ugroziti svoju protivnicu, ali bez uspjeha. S obzirom na prikazanu igru u dosadašnjem dijelu turnira, Williams je favorit i u finalu.

Čvrsta igra na vlastitom servisu nije ponudila previše prilika ijedno tenisačici na servisu protivnice. Na svako približavanje protivnice imale su spreman odgovor. Konta je imala dvije vezane break lopte kod 4-4, ali je odličnim servisom Williams uspjela spasiti obje. U sljedećem gemu britanska tenisačica je posustala, a iskusna Amerikanka u pravom trenutku napravila break i uzela prvi set.

Williams je imala momentum na svojoj strani i vrlo brzo je to uspjela iskoristiti. Nakon dvostruke pogreške Konte došla je do 40-0, britanska tenisačica je spasila dvije lopte, ali treću je bekendom poslala izvan igre i našla se u zaostatku 3-1. Do kraja meča američka tenisačica još jednom je oduzela servis svojoj protivnici i zaključila meč.

Upravo je Muguruza u svoja dva jedina finala igrala protiv Williams, ali mlađe sestre Serene s kojom ima omjer 1-1. Hoće li preko Venus uspjeti doći do svog drugog Grand Slama, ostaje nam saznati u subotu kada je na rasporedu finale.

Wimbledon, polufinale, tenisačice:
Venus Williams (10) - Johanna Konta (6) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!