Tenis

Pavić i Marach nakon velike drame u petom setu do pobjede i prolaska u finale Wimbledona

Petar Jenjić • četvrtak, 13.07.2017.
Pavić i Marach nakon velike drame u petom setu do pobjede i prolaska u finale Wimbledona

Austrijsko-hrvatska kombinacija Oliver Marach/Mate Pavić izborila je finale Wimbledona. U vrlo napetom meču svladali su hrvatski par Franko Škugor/Nikola Mektić sa 17:15 u petom setu nakon četiri sata i 38 minuta igre...

Mate Pavić ušao je u svoje drugo seniorsko finale na Grand Slam turniru. Nakon naslova na US Openu u mješovitim parovima prošle sezone, hrvatski tenisač u paru s Oliverom Marachom izborio je finale Wimbledona pobjedom protiv hrvatskog para Franko Škugor/Nikola Mektić.

Bio je to vrlo zanimljiv i dramatičan meč u kojem su nijanse odlučivale. Posljednji set, koji su Pavić i Marach dobili sa 17:15, potrajao je puna dva sata i pobjeda bilo kojeg para na kraju ne bi bila nezaslužena.

Pavić je u Wimbledonu imao uspjeha još u juniorskoj konkurenciji, 2011. godine osvojio je turnir s Britancem Georgeom Morganom i sada ima priliku ponoviti uspjeh u seniorskoj konkurenciji.

Odličnom igrom na vlastitom servisu Mektić i Škugor u cijelom prvom setu izgubili su tek pet poena. U petom gemu došli su do prve i jedine break lopte, iskoristili je i ubrzo došli do seta.

U najgorem trenutku drugog seta su posustali. Prilikom servisa za tie-break Pavić i Marach došli su do set lopti, iskoristili drugu i izjednačili rezultat. Hrvatski par je pri rezultatu 4-4 propustio jednu priliku za oduzimanje servisa. Do preokreta su došli u trećem setu, dobili su ga sa 7-4 u tie-breaku i prvi puta u meču poveli.

Iako je imala momentum na svojoj strani, austrijsko-hrvatska kombinacija to nije uspjela iskoristiti. Mektić i Škugor dolaze do breaka i vodstva 4-1 kojeg zadržavaju do kraja seta.

Jako su dobro otvorili posljednji set Škugor i Mektić te breakom stigli do prednosti, međutim, austrijsko-hrvatska kombinacija odmah uzvraća na isti način. Set u kojem sve do posljednjeg gema nismo vidjeli nijednu priliku za oduzimanje servisa potrajao je sve do 17-15. Spretniji su bili Marach i Pavić, došli do 40-15 i iskoristili prvu meč loptu za pobjedu.

U finalu će igrati protiv Lukasza Kubota i Marcela Mela koji su s 9:7 u petom setu svladali prve nositelje Henrija Kontinena i Johna Peersa.

Wimbledon, parovi, polufinale:
Oliver Marach/Mate Pavić (16) - Franko Škugor/Nikola Mektić 4:6, 7:5, 7:6 (4), 3:6, 17:15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!