Košarka

Hrvatske košarkašice do 20 godina pred povratkom u A diviziju

Branimir Korać • četvrtak, 13.07.2017.
Hrvatske košarkašice do 20 godina pred povratkom u A diviziju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 20 godina završila je nastup u drugoj fazi natjecanja na prvom mjestu u skupini čime je izborila prolaz u polufinale. Još samo jedna pobjeda dijeli je od povratka u A diviziju...

U posljednjem kolu padala je odluka o plasmanu na prva dva mjesta u skupini koja su vodila u polufinale. Hrvatska je trebala pobjedu protiv Velike Britanije pod svaku cijenu i lakoćom je došla do nje. Pregazila je Britanke 72:38 i zasjela na vrh skupine zahvaljujući pobjedi Izraela protiv Bjelorusije.

Pobjeda nije pomogla Izraelkama da dohvate polufinale, završile su kao treće u skupini, a uz Hrvatsku u borbu za povratak u A diviziju ide Bjelorusija.

U polufinalu Hrvatska igra protiv Njemačke, a Bjelorusija protiv Slovačke te će one reprezentacije koje prođu u finale izboriti povratak u najviši rang, jednako kao i pobjednik dvoboja za treće mjesto.

Protiv Britanki Hrvatska je imala jednostavan posao. U jednosmjernoj utakmici već do poluvremena sve je bilo jasno, Hrvatska je na odmoru vodila 42:22 i u nastavku dvoboja rutinski je zadržala visoku prednost i otišla do pobjede.

Po 14 poena ubacile su Iva Belošević (osam skokova), Valentina Šimunić i Andrea Marić (13 skokova). Kod Velike Britanije Gabriele Nikitinaite ubacila je 12 poena uz šest skokova.

Europsko prvenstvo do 20 godina:
Hrvatska - Velika Britanija 72:38

Konačan poredak skupine B:
1. Hrvatska 4-1
2. Bjelorusija 4-1
3. Izrael 4-1
4. Velika Britanija 2-3
5. Rumunjska 1-4
6. Irska 0-5

Polufinale, subota 15. srpnja:
Slovačka - Bjelorusija 17:00
Njemačka - Hrvatska 19:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10814.07.2017. u 01:05
    solidno odradeno od nasih cura. Ali pobogu, FIBA, dajte napisite barem negdje kako se racuna situacija triju ekipa koje imaju isti broj bodova. Kos razlika, Krug? Preko dva sata na sluzbenoj stranici FIBE pise da je BLR treci, a Izrael drugi. No sada, samo hrabro naprijed, nikakvo taktiranje i... [više na forumu]
    narada108