Tenis

Čilić: "Nije važan protivnik, bit ću spreman", Ivanišević: "Nikada nisam niti sumnjao"

Petar Jenjić • petak, 14.07.2017.
Čilić: "Nije važan protivnik, bit ću spreman", Ivanišević: "Nikada nisam niti sumnjao"

16 godina Hrvatska je čekala finalista Wimbledona u pojedinačnoj konkurenciji. Prvi hrvatski reket Marin Čilić iskoristio je sve ponuđeno, odigrao sjajnih šest mečeva i izborio finale u All England Clubu. Ono što je istaknuo nakon pobjede protiv Querreyja jest sjajan osjećaj na terenu i emocije koje su mu od velike pomoći. Na pobjedi svom nekadašnjem pulenu čestitao je i Goran Ivanišević...

11. nastup u Wimbledonu svakako će ostati poseban Marinu Čiliću koji je ušao u svoje drugo Grand Slam finale karijere. Sam Querrey je odigrao vrlo dobar meč, ali se vidjela razlika u kvaliteti i konačan pobjednik nije dolazio u pitanje.

Očekivano sretni Čilić nije mogao kriti oduševljenje nakon meča: "Nevjerojatan osjećaj. Način na koji se turnir razvija, mogu reći kako igram sjajan tenis. Sam je igrao na vrlo visokoj razini, posebno u prvom setu. Imao sam 4:1 u tie-breaku prvog seta što nisam uspio iskoristiti. Nakon toga sam počeo igrati bolje na reternu. Mislim da je nivo meča bio vrlo visok. Vratio sam se dobrim servisom i dobrim udarcima. Bilo mi je jako drago kada sam vratio break zaostatka u četvrtom setu. Osjećam se jako dobro na terenu što je iznimno važno. Moje emocije mi itekako pomažu."

Vezane vijesti

U finalu čeka boljeg iz dvoboja Tomaš Berdych - Roger Federer i kako će, bez obzira tko pobijedi, biti spreman: "Bit će sjajan meč između Rogera i Tomaša, potpuno otvoren. Roger igra najbolji tenis karijere na ovom terenu, ali tko god dođe bit ću spreman."

Čiliću je na pobjedi čestitao i Goran Ivanišević koji je za BBC Radio izjavio: "Nikada nisam niti sumnjao, tko zna što će se dogoditi u finalu. Sjajan je osjećaj vidjeti Marina u finalu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.07.2017. u 17:54
    Znamo svi da će biti Fedex, već nakon 6 gemova se vidi da je puno bolji. Osim ako se ne ozljedi, da ne ureknem. Možda se samo vrati Marinu za prošlu godinu.
    Obrisan korisnik