Automoto

Lewis Hamilton dominantno do rekordnog petog pole positiona u Silverstoneu

Mihaela Bradovski • subota, 15.07.2017.
Lewis Hamilton dominantno do rekordnog petog pole positiona u Silverstoneu
Foto: EPA

Lewis Hamilton peti put u karijeri krenut će u Veliku nagradu Velike Britanije s pole positiona. Najboljim rezultatom u ovogodišnjim kvalifikacijama izjednačio se sa sunarodnjakom Jimom Clarkom koji je također pet puta kretao s prvog mjesta...

Sve je manje utrka do kraja sezone i Lewis Hamilton ne smije prosipati bodove ako želi do naslova svjetskog prvaka. Zaostatak za Sebastianom Vettelom iznosi 20 bodova i Hamilton treba pobjedu u Silverstoneu.

Kvalifikacije je odradio na odličan način što pokazuje i krajnji rezultat. Drugoplasiranog Kimija Raikkonena ostavio je iza sebe za više od pola sekunde dok je Vettel ostvario treće vrijeme kvalifikacija. Samo je još četvrtoplasirani Valtteri Bottas bio u sekundi zaostatka za Hamiltonom dok su svi ostali bilježili prilične zaostatke.

Iako je Bottas ostvario četvrto vrijeme, ipak će krenuti tek s devete pozicije zbog kazne nakon promjena na bolidu. Sličnu kaznu zaradio je prošlog vikenda i Lewis Hamilton na Velikoj nagradi Austrije.

Vettel ne može biti presretan svojim nastupom u kvalifikacija, posebno posljednjim krugom. Pokušao je tu smanjiti zaostatak i dohvatiti barem drugu poziciju, ali zapeo je u gužvi i na kraju se mora zadovoljiti trećim mjestom.

Već tijekom treninga Hamilton je pokazao dobru formu na ovoj stazi i davao je naznake da bi kvalifikacije pa možda i utrka mogli ovako završiti. Bio je potpuno koncentriran, preskočio je i neke promotivne i sponzorske obaveze zbog čega je kritiziran, ali je tražio potpunu usredotočenost na utrku.

Rezultati kvalifikacija:
1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1:26.600
2. Kimi Raikkonen (Ferrari) +0.547
3. Sebastian Vettel (Ferrari) +0.756
4. Valtteri Bottas (Mercedes) +0.776
5. Max Verstappen (Red Bull) +1.530
6. Nico Hulkenberg (Renault) +2.256
7. Sergio Perez (Force India) +2.302
8. Esteban Ocon (Force India) +2.474
9. Stoffel Vandoorne (McLaren) +2.818
10. Romain Grosjean (Haas) +2.949
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ludi_dabar17.07.2017. u 23:16
    Koja glupost od komentara...Vettel je imao tehnickih problema u periodu samoga starta....pa Bottasovo propustanje Hamiltona...onako, tek tako...Sve u svemu , lako Hamiltonu , ima krticu koja kopa , na vlastitu stetu naravno....tako rezira Toto a , njegova je zadnja...
    ludi_dabar