Tenis

17-godišnji Nicola Kuhn i ozljeda zaustavili Viktora Galovića

Mihaela Bradovski • subota, 15.07.2017.
17-godišnji Nicola Kuhn i ozljeda zaustavili Viktora Galovića
Foto: Kristijan Komarica

Nakon 11 uzastopnih pobjeda Viktor Galović upisao je prvi poraz. U finalu Challengera u Braunschweigu Galović je predao meč tijekom trećeg seta kod vodstva Nicole Kuhna 4:2...

Talentirani Nicola Kuhn koji je ove godine igrao u finalu juniorskog Roland Garrosa u singlu, a slavio u konkurenciji parova, pobjednik je Challengera u Braunschweigu.

Kuhn je rođen 2000. godine u Innsbrucku u Austriji, otac mu je Nijemac, a majka Ruskinje te nakon što je u juniorskoj konkurenciji nastupao za Njemačku, sada nastupa za Španjolsku. Mentor mu je Juan Carlos Ferrero i smatra ga se za jednog od budućih kandidata za svjetski broj jedan.

Galović nakon što je prošli tjedan osvojio turnir u Recanatiju iz kvalifikacija te dolaska ovdje u finale, nije izdržao. Dobro je krenuo, ali u završnici drugog seta krenuli su problemi i u trećem je predao meč.

Prvi set uzeo je s glatkih 6:2 da bi u završnici drugog seta izgubio servis i set sa 7:5. U trećem je odmah u prvom gemu izgubio servis, a kod 4:2 predao je meč te je Kuhn napravio ono što je Galović napravio u Italiji - iz kvalifikacija došao je do titule.

Ulaskom u finale Galović bi se trebao spustiti čak do 224. mjesta što je za više od 100 mjesta bolje od dosadašnjeg rankinga karijere.

Challenger Braunschweig, finale:
Nicola Kuhn (Španjolska, Q) - Viktor Galović (Hrvatska) 2:6, 7:5, 4:2 predaja Galovića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!