Tenis

Povijest se nasmiješila Rogeru Federeru, Marin Čilić nije mogao protiv Švicarca

Dario Dodić • nedjelja, 16.07.2017.
Povijest se nasmiješila Rogeru Federeru, Marin Čilić nije mogao protiv Švicarca
Foto: EPA

Roger Federer ušao je u povijest osvojivši osmi put u karijeri Wimbledon. U finalu je lakše od očekivanog svladao najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića nakon samo sat i 40 minuta igre, sa 6:3, 6:1, 6:4...

Sa suzama u očima i Roger Federer i Marin Čilić okončali su finale Wimbledona. Neočekivano kratko finale. Rogerove su bile radosnice, Marinove suze bile su suze spoznaje da nije išlo. Igrao je Marin s ozljedom, pitanje je bi li i sto posto spreman Marin bio dovoljan protiv najvećeg ikad, ovako je švicarski genije poprilično lagano ušao u povijest kao jedini s osam titula na travnatom Grand Slamu, najvećem teniskom turniru.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Nije bio Federer savršen, mogao je to biti puno neizvjesniji meč, pogotovo kako ga je Marin otvorio. Bio je siguran na servisu, čak je na 2:1 došao i do prve break-prilike u meču. Pogriješio je najbolji hrvatski reket, izvukao se Federer i tu je sve stalo. Švicarac je igrao predobro, Marin nije bio svoj, nije izgledao kao Marin koji je impresionirao u protekla dva tjedna. Loše je servirao, puno je griješio, a Federer to ne oprašta. U petoj igri došao je do breaka, ukrao je Marinu servis i u devetoj igri, na set-lopti Marin radi dvostruku servis pogrešku i sa 6:3 Federer uzima set.

Loše je Marin izgledao u drugom setu, u drugom gemu uz puno pogrešaka ponovno gubi servis. Kada je Federer potvrdio break i otišao na 3:0 Marinovu klupu okupirali su liječnici, Hrvat se slomio u suzama, igrao je finale najvećeg turnira, a nije mogao dati sve od sebe. Čini se da je Čilić ozlijedio lijevo stopalo, što se vidjelo po kretnjama u drugom i trećem setu. Švicarac je još jednom oduzeo Marinov servis i s laganih 6:1 došao na korak do povijesnog slavlja.

Dignuo se Marin u trećem setu nakon novog medicinskog time-outa. Zaigrao je agresivnije, preciznije, snažnije, ali ni to nije bilo dovoljno. Svaku je i najsitniju pogrešku švicarski stroj kažnjavao, u sedmoj igri dolazi do breaka, sa 6:4 i do Wimbledona, prvi put bez izgubljenog seta. Za povijest.

Iako to nije bilo sve što može Marin je dao sve što je danas mogao. Bilo je to dovoljno tek za poneki bljesak, ali nedovoljno protiv najvećeg ikad. Unatoč svemu Hrvat je igrao vjerojatno najbolji tenis karijere i za protekla dva tjedna treba mu zapljeskati, prilika će još biti, samo neka nastavi ovako.

Wimbledon, muški, finale:
Roger Federer (ŠVI, 3) - Marin Čilić (HRV, 7) 6:3, 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10816.07.2017. u 20:50
    Federer je fenomen u sportu opcenito - " a freak of nature" kako se veli na engleskom ´- to se je znalo i prije, i danas se je opet vidjelo. Kad je on imao takav peh ozljede u finalu velikog turnira? Ne, on u 36. godini pravi pauzu od 6 mjeseci ...i onda se vraca i dobije 3 ATP i 2 GS-a. "Neki i u... [više na forumu]
    narada108
  • vjesu16.07.2017. u 17:54
    Najbolji pokazatelj da se sigurno radilo o ozljedi je cinjenica kako je poceo mec, odlicno je igrao prve gemove bez respekta i onako kako je igrao cijeli turnir. Da nakon sto shvatis, da nisi u stanju pratiti mec fizicki i psiha ode u bananu, je sasvim razumljivo. Ovakvog Federera dobiti i da si... [više na forumu]
    vjesu
  • interreg16.07.2017. u 17:28
    Nisam ocekivao da ce se ovako raspasti i vjerujem da je za ovakvu slabu predstavu kriva ozlijeda. Nije prvi puta igrao u velikom finalu pa da se bas toliko uplasi. Sve cestitke na odlicnom turniru sa gorkim okusom u ustima na kraju.
    interreg
  • narada10816.07.2017. u 17:26
    nema se sta prigovoriti. cestitke marinu na izvrsnom, sjajnom Wimbledonu, ali i cestitke velikom Rogeru, koji je sada rekorder u Championshipu. Mislim da ga po pokazanoj formi u zadnje vrijeme niko nije mogao savladati, jedino Nadal.
    narada108
  • Obrisan korisnik16.07.2017. u 17:14
    Sada će doći svi oni koji jedva čekaju srati, ali dobro, takav je čovjek. Srali su po Federeru prije 2 godine, po Đokoviću prije par dana, a oni su puno veći igrači od Marina. Danas je slavio bolji, nema neke filozofije. Marin nije bio spreman, ni pshihički, a čini se i fizički. Takav protiv... [više na forumu]
    Obrisan korisnik