Automoto

Hamilton: "Sada je cilj osvojiti naslov prvaka", Raikkonen: "Izvukli smo najviše što smo mogli"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 16.07.2017.
Hamilton: "Sada je cilj osvojiti naslov prvaka", Raikkonen: "Izvukli smo najviše što smo mogli"
Foto: EPA

Lewis Hamilton izdominirao je utrkom za Veliku nagradu Velike Britanije i odnio je pobjedu s ugodnom prednosti nad momčadskim kolegom Valtterijem Bottasom. Hamilton je nakon utrke posebno isticao veliku podršku koju je imao tijekom vikenda...

Iza Lewisa Hamiltona je vrlo važna utrka, na njegovoj stazi i bodovno iznimno bitna. Završio je ispred Sebastiana Vettela, tako mu se posve približio u ukupnom poretku i s optimizmom čeka nastavak sezone.

"Nikada nije lako, ali momčad je odradila fantastičan posao tijekom cijelog vikenda. Valtteri je također bio fantastičan došavši s devetog na drugo mjesto. Imao sam fantastičnu podršku tijekom cijelog vikenda i ponosan sam što sam mogao napraviti ovo za sve vas. Sada je cilj osvojiti naslov svjetskog prvaka."

Velika podrška koju je imao oko staze puno mu je značila i Hamilton važnost navijača posebno ističe.

"Nigel Mansell rekao je da ti navijači ovdje daju sekundu, možda pola sekunde po krugu, sigurno ti nešto donesu. Napune te energijom, tako je to u životu, kada si okružen pozitivnim ljudima i ako se dobro osjećaš, sve će ti ići bolje", dodaje Hamilton.

Na drugom mjestu završio je Valtteri Bottas koji je odradio sjajan posao i s devetog mjesta na startu utrke, došao je do drugog.

"Jako sam sretan. Utrka je bila vrlo teška i nije bilo nimalo lako doći do vrha s devetog mjesta. Strategija je bila savršena i ovo je bio savršen vikend za našu momčad."

Na trećoj poziciji završio je Kimi Raikkonen koji je poput Vettela imao dosta problema, ali je ipak dohvatio pobjedničko postolje.

"Mercedes je ipak bio brži, a nas su nastavile pratiti te nesretne situacije. Na kraju smo imali problema s puknućem guma, ali uspjeli smo izvući najviše što smo mogli."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Spoljo16.07.2017. u 21:03
    Tako su Schumacheru godinama leđa čuvali Irvine i Barrichello...
    Spoljo
  • ludi_dabar16.07.2017. u 19:12
    Moze Bottas pricati stogod hoce , on je doveden da cuva zavjetrinu Hamiltonu , sto se najbolje vidjelo i danas , pri izlasku Hamiltona iz boxa...naprosto je zakocio , da bi ga propustio jer , zna se tko je prvi vozac kod Wolffa...
    ludi_dabar