Tenis

Patty Schnyder do prve WTA pobjede nakon 2011. godine, kraj za braniteljicu naslova

Mihaela Bradovski • utorak, 18.07.2017.
Patty Schnyder do prve WTA pobjede nakon 2011. godine, kraj za braniteljicu naslova
Foto: EPA

Na WTA turniru u Gstaadu eliminirana je sedma nositeljica i braniteljica naslova Viktorija Golubić. Prvu pobjedu u glavnom turniru na WTA Touru nakon šest godina upisala je Patty Schnyder...

Osma nositeljica Evgenija Rodina poražena je već u prvom kolu nakon dramatičnog dvoboja protiv Španjolke Sare Sorribes Tormo. Tri sata trajala je bitka u Gstaadu gdje je Rodina kod 5:4 servirala za meč, ali izgubila je servis. U tie-breaku povela je s 4:1, no i nakon toga Sorribes Tormo napravila je preokret i stigla do prolaza.

Treća nositeljica Anett Kontaveit bila je opreznija, ali je i imala lakši posao. Svladala je talijansku kvalifikanticu Martinu Trevisan bez poteškoća, slavila je sa 6:1, 6:3. Trevisan je u prvom gemu meča imala četiri break lopte, ali nakon toga Estonka je ipak dominirala i odnijela pobjedu.

Prva nositeljica Caroline Garcia u dva seta svladala je Elicu Kostovu i izborila drugo kolo. Garcia je ove godine igrala polufinale Roland Garrosa, dobro je igrala i u Wimbledonu te je nastavila s dobrim igrama i u Švicarskoj. "Drago mi je što sam ponovno na zemljanoj podlozi nakon sjajnih nastupa na Roland Garrosu. Ranije sam dolazila u Gstaad u problemima, ali sada je drugačije."

Njemačka kvalifikantica Antonia Lottner iznenadila je braniteljicu naslova Viktoriju Golubić i svladala ju je u tri seta. Dramatičan dvoboj odlučen je u tie-breaku trećeg seta nakon što je Golubić tijekom tog seta dva puta ispustila break prednosti.

Uspješna je bila Tereza Martincova koja je bez problema svladala Ruskinju Irinu Hromačevu koja je 18 mjesta bolje plasirana na WTA ljestvici. Martincova je odigrala odličan meč i ispustila je samo tri gema.

Teže do pobjede došla je Johanna Larsson protiv Viktorije Tomove. Iako je meč okončan u dva seta, Tomova je pružila dobar otpor i meč je razvukla na gotovo dva sata.

Dramatičan meč odigrale su Švicarke Patty Schnyder i Amra Sadiković. Schnyder je uzela prvi set pa u drugom ispustila čak četiri meč lopte. Zatim je u trećem spasila pet meč lopti pa propustila još dvije i realizirala posljednju kod 7:6 u 13. igri. 38-godišnja Schnyder tako je stigla do prve WTA pobjede nakon povratka iz mirovine i prve pobjede od Miamija 2011. godine.

WTA Gstaad, prvo kolo:
Sara Sorribes Tormo (Španjolska) - Evgenija Rodina (Rusija, 8) 4:6, 6:3, 7:6(5)
Anett Kontaveit (Estonija, 3) - Martina Trevisan (Italija, Q) 6:1, 6:3
Caroline Garcia (Francuska, 1) - Elica Kostova (Bugarska) 7:5, 6:1
Barbara Haas (Austrija) - Basak Eraydin (Turska, Q) 6:4, 4:6, 7:6(3)
Tamara Korpatsch (Njemačka) - Jil Belen Teichmann (Švicarska) 6:3, 6:0
Antonia Lottner (Njemačka, Q) - Viktorija Golubić (Švicarska, 7) 5:7, 6:4, 7:6(5)
Tereza Martincova (Češka) - Irina Hromačeva (Rusija) 6:1, 6:2
Johanna Larsson (Švedska, 5) - Viktorija Tomova (Bugarska) 7:5, 6:4
Patty Schnyder (Švicarska, WC) - Amra Sadiković (Švicarska, WC) 6:4, 6:7(7), 7:6(6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!