Nogomet

Kako je igrao Hajduk: Bijeli se ispromašivali, Ohandza spašavao, Carrillo kasnio s izmjenama

Petar Jenjić • četvrtak, 20.07.2017.
Kako je igrao Hajduk: Bijeli se ispromašivali, Ohandza spašavao, Carrillo kasnio s izmjenama
Foto: EPA

Ne bi Hajduk bio to što jest da je lakoćom prošao u treće pretkolo. Navijači splitske momčadi još su jednom bili na iglama jer, unatoč dobroj igri, nedostajala je realizacija. Levski je kaznio sve promašaje, utakmica se bližila produžecima, ali još se jednom ukazao Franck Ohandza i odagnao sve sumnje u to da će bolja momčad proći dalje...

Dante Stipica - Još jedna vrlo dobra utakmica prvog Hajdukovog vratara, kod pogotka nije mogao puno učiniti. U nekoliko navrata sjajno izbačajem lopte uposlio suigrače u napadu, pomalo nesiguran u igri nogom.

Borja Lopez - Ponovno se pokazao kao pun pogodak, vrlo siguran u posljednjoj liniji. Zaradio žuti karton sprječavajući kontru Levskog i imao jedan pokušaj glavom.

Hamza Barry - Siguran u veznoj liniji, rijetko gubio lopte, trkački jako raspoložen. Uspijevao se naći u nekoliko solidnih prilika koje su završavale u obrambenom bloku. Zamijenjen u 84. minuti.

Nikola Vlašić - Čvrst u duelu, dobra rola u oba smjera. Malo izgubljenih lopti, nekoliko puta odlično uposlio napadače koji se večeras nisu pokazali. Izašao iz igre u 76. minuti, pomalo neočekivano jer je bio među boljim igračima na terenu, ali možda se radilo o umoru.

Marko Futacs - Osim pogotka u prvoj utakmici Futacs se nije iskazao. Promašio nekoliko prilika i blokirao udarac Ercega koji bi sigurno završio u mreži Levskog. Protiv stoperskog dvojca Pirgov-Jablonsky nije se previše naigrao. Još hvata prošlosezonsku formu.

Josip Radošević - Reprezentativan nastup Hajdukovog igrača u naponu snage. Čvrst u obrani, siguran u predaji lopte prema naprijed. Nekoliko puta odlično povukao i uposlio suigrače u boljoj poziciji. Vrijedi izdvojiti odličan pokušaj iz slobodnog udarca u samoj završnici prvog poluvremena.

Zoran Nižić - Sve sigurniji u paru s Borjom Lopezom. Kapetan odigrao kapetanski, vrlo dobro i sigurno. Osim pogotka Bugari ostali gotovo bez prilike.

Hysen Memolla - Obrambeno vrlo dobra utakmica, napadački ponovno slabo. Uputio nekoliko neupotrebljivih centaršuteva i nije se previše isticao.

Fran Tudor - Jako dobro zatvarao svoju stranu kao i u prvoj utakmici te se Francis Narh nije naigrao. Imao jednu priliku u završnici prvog poluvremena nakon koje se, u nezgodnom doskoku, mogao i teže ozlijediti, ali nasreću nije. Mogao je tražiti zamjenu, ali je odlučio ostati u igri. Zamijenjen u 87. minuti.

Ante Erceg - Najčešće spominjani igrač u utakmici, napadač koji je promašio nekoliko čistih prigoda, jedan siguran pogodak "obranio" Futacs. Razigran, rastrčan i gotovo neumoran nagradio dobar nastup odličnim pobjedničkim pogotkom. Izašao iz igre u 87. minuti.

Savvas Gentsoglou - Grčki nogometaš nastavio je gdje je stao u prošloj utakmici. Nije previše išao prema naprijed, ali i kao ostatak momčadi vrlo dobar u obrambenim zadacima i bez prevelikih pogrešaka.

Franck Ohandza - Kamerunac se još jednom pokazao kao pravi jackpot i joker s klupe. Tek tri minute po ulasku u igru riješio se obrambenog igrača i uz malu pomoć bloka postigao pogodak kojim je svojoj momčadi osigurao prolazak u sljedeću fazu.

Zvonimir Kožulj i Ahmed Said - prekratko igrali za ocjenu.

Joan Carrillo - Dugo je čekao Futacsa, ali ga nije dočekao. Još jednom slabije vođenom utakmicom bez promjena do 76. minute uništio je mnogo živaca navijačima Hajduka. Bez obzira na to, velika pohvala za pripremu utakmice, Bijeli su igrali jako organizirano i uigrano, ali se utakmica mogla i morala riješiti ranije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.07.2017. u 22:40
    Savvas je Grk, a ne Turak.
    Obrisan korisnik