Košarka

Hrvatska i u trećem nastupu u Kini do pobjede, Egipćani bez promila šanse

Branimir Korać • petak, 21.07.2017.
Hrvatska i u trećem nastupu u Kini do pobjede, Egipćani bez promila šanse
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija nastavila je nizati pobjede na Kupu Borislava Stankovića koji se igra u Kini. U trećem kolu pregazila je Egipat s 92:64...

Razlika u kvaliteti između Hrvatske i Egipta bila je očita od prve minute. Potpuno nemoćni Egipćani nisu bili ravnopravan protivnik i Hrvatska je brzo stvorila visoku prednost uz vrlo dobar vanjski šut gdje je prednjačio Josip Bilinovac.

Nakon samo 15 minuta igre Bilinovac je već bio na 21 poenu čime je bio najistaknutiji u hrvatskim redovima, Egipat je sve više tonuo u visok zaostatak i rezultatski nije bilo nikakve neizvjesnosti.

U svim segmentima igre Afrikanci su bili podređen protivnik i nakon neizvjesne utakmice dan ranije protiv Njemačke u kojoj je Hrvatska tek u završnici osigurala pobjedu, ovdje nije bilo dvojbe.

Već do poluvremena Hrvatska je pobjegla na više od 20 poena prednosti, vodila je 49:27 te je u istom ritmu nastavila i u drugom dijelu gdje je ubrzo probijena granica od plus 30.

Tek u posljednjoj dionici Egipćani su malo došli do daha i uspjeli smanjiti ogroman zaostatak.

Najefikasniji kod Hrvatske bio je već spomenuti Bilinovac koji je ubacio 23 poena (5/7 za dva, 4/8 za tri), Luka Božić pratio ga je s 19 poena (3/6 za dva, 4/5 za tri), a po 11 poena dodali su Domagoj Bošnjak (1/3 za dva, 3/4 za tri) i Antonio Vranković (5/8 za dva). Hrvatska trica bila je na odličnih 15/28.

Najefikasniji Egipćanin bio je Mostafa Meshaal s 12 poena.

Kup Borislava Stankovića:
Hrvatska - Egipat 92:64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!