Tenis

Ferreru pripao španjolski dvoboj, Dolgopolov lako do finala Bastada preko Kuznjecova

Dario Dodić • subota, 22.07.2017.
Ferreru pripao španjolski dvoboj, Dolgopolov lako do finala Bastada preko Kuznjecova
Foto: EPA

U finalu ATP turnira u švedskom Bastadu igrat će Aleksandr Dolgopolov i David Ferrer. Dolgopolov je u dva seta svladao Kuznjecova, dok su Ferreru bila potrebna tri seta protiv sunarodnjaka Verdasca...

Ukrajinski tenisač Aleksandr Dolgopolov prvi je izborio finale ATP turnira u Bastadu. Nakon što se mučio u četvrtfinalu Ukrajinac je upisao laganu pobjedu u polufinalnom ogledu protiv Andreja Kuznjecova.

Rusko-ukrajinski dvoboj trajao je tek nešto više od sat vremena, Dolgopolovu, inače 89. igraču svijeta, bio je dovoljan jedan break u prvom setu. U drugoj igri oduzeo je servis Kuznjecovu, nekoliko puta uspješno odolio napadima Rusa, spasio i dvije break-lopte na servisu za set i na kraju sa 6:3 došao do 1-0 u setovima.

U drugom je setu Dolgopolov zaigrao bolje, tek je u četvrtoj igri spašavao jednu break-loptu, a zatim u idućem gemu došao do prvog breaka. Još je jednom oduzeo servis Kuznjecovu u sedmoj igri, a zatim pri vodstvu 5:2 trećom meč-loptom izborio finale.

U finalu će Dolgopolov igrati protiv Španjolca Davida Ferrera, koji je nakon više od dva sata bitke u tri seta svladao sunarodnjaka i šestog nositelja turnira, Fernanda Verdasca.

Ferrer, inače osmi nositelj u Bastadu, pokazao je više tijekom meča. Uzeo je prvi set s laganih 6:1, no u drugom uzvraća Verdasco - spasio je dvije meč-lopte u desetoj igri i u tie-breaku sa 7:3 došao do izjednačenja u setovima.

Ključan trenutak meča dogodio se u trećoj igri odlučujućeg seta, Ferrer dolazi do breaka, a zatim sa 6:4 i do meča.

ATP Bastad, polufinale:
Dolgopolov (UKR) - Kuznjecov (RUS) 6:3, 6:2
Ferrer (ŠPA, 8) - Verdasco (ŠPA, 6) 6:1, 6:7(3), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!