Vodeni sportovi

Nikola Obrovac 45. u kvalifikacijama na 100 metara prsno

Branimir Korać • nedjelja, 23.07.2017.
Nikola Obrovac 45. u kvalifikacijama na 100 metara prsno
Foto: EPA

Prvi hrvatski predstavnik u plivačkom natjecanju na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, Nikola Obrovac, u disciplini 100 metara prsno ostao je daleko od prolaza u polufinale...

Kvalifikacijskim utrkama započelo je plivačko natjecanje na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u Budimpešti. U nedjeljnim kvalifikacijama u bazenu je bio i jedan hrvatski natjecatelj, Nikola Obrovac koji je nastupio na 100 metara prsno.

Malu hrvatsku ekspediciju u Budimpešti čine tek trojica plivača i to Obrovac, Anton Lončar i Mislav Sever koji nemaju visoke ciljeve, a pokušat će barem ostvariti svoje najbolje rezultate.

Obrovac u tom nije uspio, u Budimpeštu je došao na 100 prsno s 1:02.29, a u kvalifikacijama isplivao je 1:02.90. To mu je donijelo ukupno tek 45. mjesto u konkurenciji od 73 plivača koji su završili s nastupom.

Za ulazak u polufinale trebalo je isplivati rezultat oko minute što je gotovo tri sekunde brže nego što je Obrovac plivao u ovoj utrci.

Najbrže vrijeme kvalifikacija isplivao je svjetski rekorder i branitelj naslova Britanac Adam Peaty koji je jedini išao ispod 59 sekundi s vremenom 58.21.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!