Košarka

Hrvatska poražena u finalu turnira Borislava Stankovića

Petar Jenjić • nedjelja, 23.07.2017.
Hrvatska poražena u finalu turnira Borislava Stankovića
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija nije uspjela osvojiti turnir Borislava Stankovića koji se održava u Kini. Izabranici Ace Petrovića u izmiješanom sastavu poraženi su u finalu od Njemačke 69:65...

Hrvatska B reprezentacija, od koje će se četvorica igrača priključiti daljnjim pripremama, nije uspjela osvojiti turnir Borislava Stankovića. Iako su u grupnoj fazi pobijedili Njemačku, izabranici Ace Petrovića u finalu ju nisu uspjeli svladati.

Iako je u posljednju četvrtinu ušla s prednošću od sedam poena (59:52), Hrvatska nije uspjela izdržati do kraja i upisala je poraz 69:65. U posljednjih deset minuta ubacila je tek šest koševa.

Najbolji je u redovima pobjedničke momčadi bio Robin Amaze sa 17 poena (4/8 za dva, 1/5 za tricu, slobodna bacanja 6/8), dok su po deset koševa dodali Sid-Marlon Theis i Ismet Akpinar.

Hrvatsku je ponovno predvodio Ivan Buva s 20 koševa (5/11 za dva, 1/3 za tricu, slobodna bacanja 7/9) i deset skokova, Tomislav Zubčić je ubacio 14 poena (2/5 za dva, 3/7 za tricu, slobodna bacanja 1/2) i šest skokova.

Reprezentacija se u četvrtak okuplja u Svetom Martinu gdje će 15 igrača započeti glavni dio priprema za Eurobasket.

Turnir Borislav Stanković, finale:
Njemačka - Hrvatska 69:65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!