Nogomet

VIDEO: Brondby ispustio prednost i upisao prvenstveni poraz pred ogled s Hajdukom

Petar Jenjić • nedjelja, 23.07.2017.
VIDEO: Brondby ispustio prednost i upisao prvenstveni poraz pred ogled s Hajdukom
Foto: Kristijan Komarica

Brondby je upisao prvi prvenstveni poraz u novoj sezoni, četiri dana uoči utakmice s Hajdukom. U sklopu drugog kola danskog prvenstva poražen je od Nordsjaellanda s 3:2, iako je bio kudikamo opasnija momčad većim dijelom susreta...

Četiri dana uoči prve utakmice trećeg pretkola Europske lige protiv Hajduka momčad Brondbyja odigrala je susret drugog kola domaćeg prvenstva u gostima kod Nordsjaellanda. Bio je to ujedno i dvoboj dviju momčadi koje su u prvom kolu upisale pobjede, Nordsjaelland protiv Odensea 2:1 i Brondby protiv Midtjyllanda 4:0.

U vrlo dinamičnom i prilikama prepunom dvoboju Nordsjaelland je došao do pobjede 3:2, nakon što je na poluvremenu imao minimalan zaostatak od 1:0. Brondby je cijelu utakmicu lakše stvarao prigode za pogodak, ali je domaćin bio učinkovitiji i zasluženo došao do tri boda.

Cijelo prvo poluvrijeme Brondby je bio bolja momčad, konkretnija i opasnija prema golu domaćina. Uputili su gostujući nogometaši deset udaraca prema vratima Nordsjaellanda što im se konačno isplatilo u 45. minuti. Nakon jedne izborene lopte Lasse Vigen je odlično povukao prema naprijed, proigrao na desnoj strani Jana Klimenta koji prizemnom loptom pronalazi Teemua Pukkija, a Finac iz blizine pogađa praznu mrežu.

Već u 50. minuti domaćin je došao do izjednačenja. Odlično je s desnog krila ubacio Ernest Asante i pogodio peterac gdje se našao Godsway Donyoh i prije vratara skrenuo loptu u mrežu. Tek su dvije minute prošle kada je ponovno bila izigrana obrana Brondbyja, a mrežu Frederika Ronnowa drugi puta je pogodio Donyoh.

Deset minuta kasnije stigao je i odgovor Brondbyja, sjajnu akciju u tri poteza zaključio je Vigen i poravnao rezultat. Gostujući sastav bio je puno opasniji i u nekoliko navrata bio blizu novog pogotka. Međutim, pet minuta prije kraja izgubili su loptu nakon kornera, Asante je iskoristio manjak igrača u obrani gostiju, sjurio se prema suparničkom šesnaestercu i nakon odigravanja s Matiasom Rasmussenom postigao treći pogodak Nordsjaellanda.

U dresu domaćina cijeli susret je odigrao Karlo Bartolec.

Brondby je igrao u sastavu: Ronnow, Larsson (od 77. Jung), Arajuuri, Rocker, Crone, Norgaard, Halimi, Vigen, Mukhtar (od 65. Fisker), Pukki, Kliment (od 88. Wilczek).

Danska Superliga, 2. kolo:
Nordsjaelland - Brondby 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!