Vodeni sportovi

Daljinsko plivanje: Doris Beroš i Grgo Mujan ponovno najbrži

Krešimir Bošković • ponedjeljak, 24.07.2017.
Daljinsko plivanje: Doris Beroš i Grgo Mujan ponovno najbrži

Ovog vikenda je u Raslini održana peta utrka ovogodišnjeg CRO CUP-a, a do novih pobjeda su stigli Doris Beroš i Grgo Mujan, članovi KDP Split. Oni su uvjerljivim pobjedama zadržali stopostotni učinak u ovoj sezoni. Doris Beroš je stigla do svoje treće pobjede u isto toliko nastupa, dok je Grgo Mujan nastupio u četiri ovogodišnje utrke i sva četiri puta pobijedio.

Utrka u suncem okupanoj Raslini počela je s 20 minuta kašnjenja jer je organizator odlučio pričekati natjecatelje koji su zbog prometne nesreće na A1 kasnili na start. U 10 sati i 20 minuta označen je zajednički start utrke CRO CUP-a na 5000 metara i utrke na 1500 metara, a na startu se našlo 178 natjecateljica i natjecatelja, od čega je u glavnoj utrci nastupilo 92 plivačica i plivača, dok ih je broj natjecatelja u maloj utrci bio 86.

Nakon zajedničkog starta, natjecatelji su do 750 metara plivali na istoj stazi, nakon čega su natjecatelji u maloj utrci napravili okret i krenuli prema cilju dok su sudionici glavne utrke nastavili do okretne bove koja se nalazila na 2500 metara. U prvom dijelu glavne utrke natjecateljima su vremenske prilike bile iznimno naklonjene, ali su im u povratnoj liniji jaki valovi zadavali poprilične probleme što se u završnici vidjelo na rezultatima većine natjecatelja.

Dok su natjecatelji glavne utrke još plivali prema polovici staze, najbrži na 1500 metara su završili svoju utrku, a prva od njih je bila domaća plivačica Bruna Lokas (PK Šibenik). Gotovo dvije minute nakon nje do cilja je stigao i prvi natjecatelj na 1500 metara, Marko Molnar (PK Osijek Žito). Sljedeći je ciljem prošao drugoplasirani u muškoj konkurenciji luka Mijić, a o odmah za njim i drugoplasirana djevojka Nina Matošić (KDP Split). Do trećeg mjesta doplivali su Domagoj Računica (PK More) i gošća iz Poljske Sabina Rzepka.

U glavnoj utrci najbrži je bio Grgo Mujan (KDP Split) koji je stazu savladao za sat, dvije minute i 59 sekundi. Za zaostatkom malo većim od dvije minute i 20 sekunda do cilja stižu Filip Husnjak (KDPSR Poreč) kao drugoplasirani i Dino Špadina (KDP Split) na trećem mjestu. Desetak sekunda nakon njih ciljem je prošla najbrža djevojka Doris Beroš (KDP Split).

Četvrto mjesto kod muškaraca pripalo je Petru Matiću, dok je Leon Martinjaš (KDP Primorje) bio peti. Drugo mjesto kod djevojaka osvojila je prošlotjedna pobjednica Antonia Buličić (KDP Split), dok je treća bila još jedna članica KDP Split, Dina Levačić. Četvrto i peto mjesto kod djevojaka pripalo je Petri Rudić (KDP Donat) i Aleksandri Stević (KDPSR Poreč).

Glavnu utrku u Raslini završilo je 14 plivačica i 78 plivača, a vremenski razmak između prvog i posljednjeg bio je gotovo sat i 32 minute. Sljedeće subote na rasporedu je Prvenstvo Hrvatske na 10000 metara koje se održava u Omišu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!