Tenis

VIDEO: Brown izbacio Lajovića u Gstaadu, Sousa i Haase bez problema do prolaza

Branimir Korać • utorak, 25.07.2017.
VIDEO: Brown izbacio Lajovića u Gstaadu, Sousa i Haase bez problema do prolaza
Foto: EPA

Na turniru u Gstaadu u akciji su bila trojica nositelja, a jedan od njih nije izborio drugo kolo. Dušan Lajović nije pronašao rješenje za igru Dustina Browna i oprostio se od turnira...

Moldavac Radu Albot izborio je mjesto u drugom kolu turnira u Gstaadu nakon što je na startu svladao Mihaila Južnjija. Iskusni Rus uzeo je prvi set sa 6:4 da bi nakon toga propustio dovršiti meč. Spašavao se u nekoliko neugodnih situacija u drugom setu, vratio se iz velikog zaostatka u tie-breaku, no svejedno izgubio set te kasnije i meč. Albot je u trećem setu imao servis za meč i dvije meč lopte, nije ih iskoristio, ali Južnji odmah gubi svoj servis nakon čega Moldavac ipak privodi dvoboj kraju.

Lagan zadatak imao je osmi nositelj Joao Sousa koji je bez problema svladao Santiaga Giralda. Sousa je izgubio samo jedan poen nakon ubačenog prvog servisa u cijelom meču, problem je bio tek drugi servis u pojedinim fazama gdje je Giraldo jednom i stigao do breaka. Međutim Portugalac je ipak dominirao i glatko slavio što mu je tek druga pobjeda u zadnjih 13 mečeva.

Aleksandr Dolgopolov prošlog tjedna igrao je u finalu turnira u Bastadu, ali ovdje je ispao već u prvom kolu. Krvnik je bio Brazilac Thiago Monteiro koji ga je svladao u tri seta. Monteiro je pogodio 14 aseva i spasio sedam od devet break lopti za prolazak u drugo kolo.

Šesti nositelj Robin Haase u dva seta svladao je Renza Oliva u meču koji je trebao biti na rasporedu još u ponedjeljak, ali kiša ga je odgađala sve do poslijepodnevnog termina ovog utorka. Haase je na kraju dominirao mečom i upisao očekivanu pobjedu.

Nepredvidljivi Dustin Brown ovaj put bio je u dobrom ritmu i upisao je pobjedu protiv Dušana Lajovića. Jamajčanin s njemačkom putovnicom odigrao je dobar meč i nije pružio previše prilika sedmom nositelju koji je doduše dogurao do tie-breaka drugog seta, ali Brown je tamo lakoćom slavio.

ATP Gstaad, prvo kolo:
Radu Albot (Moldavija) - Mihail Južnji (Rusija) 4:6, 7:6(6), 7:5
Joao Sousa (Portugal, 8) - Santiago Giraldo (Kolumbija) 6:3, 6:3
Thiago Monteiro (Brazil) - Aleksandr Dolgopolov (Ukrajina) 7:6(5), 3:6, 6:3
Robin Haase (Nizozemska, 6) - Renzo Olivo (Argentina) 6:1, 6:4
Dustin Brown (Njemačka) - Dušan Lajović (Srbija, 7) 6:3, 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!