Vodeni sportovi

Četvrtfinala bez drame: Grčka nadigrala Crnu Goru, Srbija bolja od Australije, Mađarska svladala Rusiju

Petar Jenjić • utorak, 25.07.2017.
Četvrtfinala bez drame: Grčka nadigrala Crnu Goru, Srbija bolja od Australije, Mađarska svladala Rusiju
Foto: EPA

Odigrana su prva tri četvrtfinalna susreta na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu gdje je nedostajalo bilo kakve neizvjesnosti. Grčka je potpuno nadigrala Crnu Goru i izborila dvoboj s Mađarskom, koja je bila bolja od Rusije, dok je Srbija s lakoćom svladala Australiju...

Nakon očekivanog osvajanja prvog mjesta u skupini, vaterpolistima Crne Gore uslijedilo je bolno prizemljenje koje je na površinu iznijelo sve slabosti i nedostatke. Grci su bili puno bolji i u konačnici zasluženo slavili s 12:7, iako je taj rezultat mogao biti i veći.

Grčka je bila dominantna od prve do posljednje minute i samo je prva četvrtina, koju je dobila s 1:0, bila izjednačena. Crnogorci ništa nisu uspjeli napraviti u napadu i već su nakon tri četvrtine zaostajali 10:2, dok su do kraja uspjeli malo ublažiti bolan poraz.

Grke je do pobjede predvodio Ioannis Fountoulis s četiri pogotka, dok je vrlo raspoložen s 12 obrana bio vratar Konstantinos Flegkas. Kod Crnogoraca je najbolji bio Aleksandar Radović s dva gola.

Ulogu favorita opravdala je Srbija koja je bez većih problema svladala Australiju rezultatom 15:5. Olimpijski pobjednici već su na poluvremenu imali pet pogodaka prednosti (8:3) protiv reprezentacije koju vodi Elvis Fatović i do kraja je uspjeli sačuvati.

Najučinkovitiji bio je Filip Filipović s tri pogotka, po dva su postigli Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Stefan Mitrović i Andrija Prlainović. Kod Australaca su se petorica igrača po jednom upisala u strijelce: Joseph Kayes, Nathan Power, Lachlan Edwards, Jarrod Gilchrist i Aaron Younger.

Mađarska je bez većih problema nadigrala Rusiju 14:5 i izborila polufinale protiv Grčke. Već je nakon prve četvrtine domaćin natjecanja vodio 5:0, potpuno dominirao i zasluženo bez većih problema došao do pobjede.

Do pobjede su Mađarsku predvodili Denes Varga i Norbert Hosnyanszky s po četiri pogotka. Najbolji je kod Rusije bio Aleksej Bugajčuk s dva gola.

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:
Grčka - Crna Gora 12:7
Srbija - Australija 15:5
Mađarska - Rusija 14:5

Parovi polufinala:
Grčka - Mađarska
Srbija - Italija/Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10828.07.2017. u 09:41
    odgovor znas sam: rejting tog sporta kod mladih je dosta ispod drugih. Jedino ako dodes iz vaterpolske obitelji ili dinastije (sto je npr. cesto jos slucaj u drzavama ex-YU) ...
    narada108
  • vjesu25.07.2017. u 23:40
    Cudi me da drzave kao Australija, SAD ili Brazil ne mogu sa onom kvalitetom plivaca koje imaju napraviti konkurentne ekipe, da se protive ovoj nekolicini Europljana! Steta, strasan je to sport!
    vjesu